Els sommeliers de la Ribera multiplicaran les seues activitats per a promoure la cultura del vi

Els sommeliers de la Ribera multiplicaran les seues activitats per a promoure la cultura del vi
  • El cullerenc Jordi Bou passa a ser el nou president de l’associació ASES. Tasts, excursions i una fira del vi a Cullera són algunes de les activitats que promouran

L’Associació de Sommeliers i Enòfils de la Safor i la Ribera (ASES) va presentar anit en societat a la seua nova junta directiva en la seu de Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia. Com a principal novetat cal assenyalar que el sommelier de Cullera, Jordi Bou, pansa a ser el nou president d’aquesta associació, mentre que la resta de membres de la junta directiva són gran part de l’equip que ja estava fins ara.

jordi-bou_foto_diego-moreno

Jordi Bou

Bou va aprofitar l’acte per a anunciar un complet calendari d’activitats que vol promoure l’associació en aquesta nova etapa. Així, un esdeveniment important serà la fira del vi que es vol celebrar a Cullera durant el mes de juny. Aquesta iniciativa pretén donar a conèixer la cultura vinícola a veïns i turistes i per a açò, a més de sommeliers i experts del sector, també acudiran diversos cellers.

A més, des d’ASES també van a promoure la celebració de tasts mensuals en els locals d’hostaleria associats. Aquest seran tasts oberts a tot aquell afeccionat que vulga acudir. Així, se celebraran tasts temàtics sobre diferents tipus de vins o sobre vins de diferents parts del món, entre altres temes. Així com sopars maridatge.

Un altre pilar important serà la celebració de cursos de formació, tant per a afeccionats com para experts. Els cursos tindran lloc en la seu de l’Associació d’Hostaleria i Turisme de Cullera i constitueixen tota una novetat, ja que fins ara aquesta associació no havia organitzat aquest tipus de cursos.

“L’objectiu és donar a conèixer l’associació perquè la gent s’apunte i així que la gent a la qual li agrada el vi agafe una cultura”, va explicar el nou president d’ASES, Jordi Bou, que va afegir “volem instaurar la cultura del vi en les dues comarques (la Ribera i la Safor)”. Encara que Bou també va puntualitzar que aquesta associació no solament promou tasts de vins, sinó que també realitzen tasts de cerveses, licors, etc.

sommeliers-de-la-ribera_foto_diego-morenoPer la seua banda, l’anterior president, l’hostaler Antonio Verdú, va agrair a tots els associats el seu suport durant aquests anys i va recordar que ASES porta ja una dècada unint als amants dels bons vins. Posteriorment, Bou li va fer lliurament a l’expresident d’una placa commemorativa per tot el seu treball durant els seus anys en el càrrec.

A l’acte van assistir quasi un centenar de persones, entre elles l’edil de Sanitat, Polítiques Saludables i Relacions Internacionals de Gandia, Liduvina Gil, que també és membre de l’associació.

ASES compte ara amb 45 membres, dels quals alguns són professionals del món de l’hostaleria i del vi i altres són aficionats. Encara que l’objectiu de la nova junta és anar augmentant el nombre d’associats amb actes com el d’ahir, en el qual els assistents van poder gaudir dels vins i cerveses de la zona.

R.

Fotografies de Diego Moreno Delgado

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.