L’Ajuntament d’Almussafes impulsa un pla integral de manteniment i neteja de la població

  • Els operaris contractats a través dels diferents plans d’ocupació col·laboren junt amb la brigada municipal en el calendari setmanal d’intervencions

L’executiu d’Almussafes va posar en funcionament, en l’últim trimestre del passat any 2017, una campanya municipal per a aconseguir una renovació global de la imatge de la localitat amb la finalitat d’aconseguir un increment de la qualitat de vida de la ciutadania.

neteja-ontenidors-almussafesLa iniciativa es desplega amb el desenrotllament setmanal d’un conjunt d’intervencions urbanes en els espais públics de tot el terme municipal. A la intensificació de la neteja permanent i constant de carrers, places, zones verdes i illes de contenidors, se sumen contínues reparacions i millores quant a dotacions i mobiliari urbà tant en l’interior de la població com en els dos polígons industrials.

Setmanalment i a través de les seues diferents xarxes socials oficials, l’Ajuntament d’Almussafes informa la ciutadania, amb tots els detalls, de l’avanç realitzat en este pla de consolidació del manteniment i la neteja de la població. La iniciativa es materialitza gràcies a la labor conjunta desenrotllada per la brigada municipal i pels operaris contractats a través dels diferents plans d’ocupació impulsats pel propi consistori municipal.

Fins a la data han sigut moltes les accions que s’han dut a terme per a mantindre en les millors condicions les vies públiques, parcs i infraestructures de titularitat municipal, situades tant en el nucli urbà com en les dos àrees industrials, que sumen altres 2 milions metres quadrats de superfície a la localitat.

En esta planificació d’intervencions destaquen, sobretot, la construcció de rampes per a facilitar l’accessibilitat, la instal·lació de nou mobiliari urbà, com a bancs i papereres, en diferents localitzacions o la reparació d’incidències diàries registrades en les vies públiques, apartat en el que és habitual la substitució de senyals verticals, la renovació del paviment de la calçada o la reforma de les voreres deteriorades per l’ús.

La col·locació de cobertes metàl·liques en els contenidors, la reparació de fugues en dependències municipals, les reposicions de material en els parcs públics per a mascotes o la millora dels pàrquings municipals, utilitzant per a això el farcit de triturat resultant del fresatge dels carrers també són actuacions de millora constants a Almussafes.

Reforç de la neteja
Intensificar la neteja és una altra de les premisses sobre les quals se sustenta este pla, «amb el que mostrem el nostre compromís amb la millora integral de tots els nostres espais públics, tant a nivell estètic com higiènic», destaca el primer edil, Toni González, el qual recorda que “principalment en esta qüestió la col·laboració ciutadana és imprescindible per a mantindre el municipi en les millors condicions possibles”.

Setmanalment, es registren tasques de neteja exhaustiva i en profunditat, per mitjà del sistema d’aigua a pressió, en els carrers, voreres, places, contenidors i illes ecològiques. “Amb això, no sols s’eliminen les males olors i la brutícia acumulada per l’ús constant, sinó que a més es contribuïx a incrementar de manera notable les condicions de salubritat de tot el nostre entorn”, explica la regidor de Medi Ambient, Teresa Iborra.

El programa municipal també referma la poda i manteniment de la vegetació existent en tots els parcs i zones verdes d’Almussafes, espais d’oci i escampament en què sociabilitzen diàriament  grans i xicotets.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.