Cullera presenta les bases del seu Certamen de Bandes de Cinema d’enguany

Cullera presenta les bases del seu Certamen de Bandes de Cinema d’enguany
  • Les participants, com és habitual, interpretaran un pasdoble de Rafael Talens Pelló i un fragment de la banda sonora d’una pel·lícula

A sis mesos per a la seua celebració, l’Ajuntament de Cullera ha publicat les bases de la novena edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’, certamen que se celebra des de fa 10 anys.

Des de hui, i fins al 16 de març, totes les bandes de música no professionals que ho desitgen podran inscriure’s. Després, el 24 de març, se celebrarà un sorteig per a escollir quines seran les tres agrupacions participants.

Les bandes que aconseguisquen fer-se amb un lloc interpretaran un pasdoble del músic cullerenc Rafael Talens Pelló, qui també dóna nom a este certamen, seguit del fragment d’una banda sonora de cinema a la seua elecció. Esta última peça, amb una durada compresa entre els 15 i els 20 minuts, se sincronitzarà amb la projecció d’imatges de la pel·lícula que corresponga.

El jurat estarà compost pels dos directors de les bandes simfòniques de Cullera i comptarà amb un president triat per una comissió. Esta estarà composta per tots dos directors i comptarà amb la participació de l’ajuntament. Els tres membres s’encarregaran de valorar aspectes musicals com l’afinació, sonoritat, interpretació, dificultat tècnica i sincronització.

La regidora de l’àrea d’Activitats Musicals, Silvia Roca, assegura que ‘este certamen està pensat per a ser un èxit, tant per la temàtica com per la data en la qual se celebra’. A més, es mostra orgullosa del prestigi que ha adquirit el certamen en el panorama estatal.

Els premis estan xifrats en 4.000 euros per a la guanyadora, 2.000 per a la segona i 1.000 per a la qual quede tercera. A més, s’atorgarà una subvenció de 2.000 euros a cada participant de l’edició.

L’any passat es van inscriure deu agrupacions de les quals van arribar a participar la Banda Simfònica Municipal Ciutat Atarafe (Granada), la Banda Municipal de Granada i la Unió Musical de Yátova, resultant esta última guanyadora del certamen.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.