El Club Billar Sueca torna a proclamar-se Campió d’Espanya de jocs de sèrie

El Club Billar Sueca torna a proclamar-se Campió d’Espanya de jocs de sèrie

El club arrosser aconsegueix, per tercera vegada en la seua història, el títol nacional com a millor Club d’Espanya en la modalitat de jocs de sèrie, en un Campionat disputat a la localitat granadina de Maracena durant del cap de setmana del 19 al 21 de gener.

Alfons Egea, Jose Felguera i Salva Ortells ja formen part de la història del Club Billar Sueca. Estos 3 jugadors han conformat l’equip que s’ha proclamat Campió d’Espanya de Clubs en les diferents modalitats de jocs de sèrie (banda, quadre 47/2 i quadre 71/2) en la temporada 2017-18 recentment iniciada.

Fins a Maracena s’han desplaçat un total de 5 equips que han disputat aquesta fase final de Clubs. Tres d’ells valencians (Sueca, Xiva i Almussafes), junt al club local de Granada i els madrilenys de l’Alcántara. Cada equip formava a 3 jugadors on cadascun disputava una de les modalitats que integren els jocs de sèrie.

Acall Mediterraneo, empresa suecana que ha patrocinat l’equip arrosser de Sueca, començà la seva participació el divendres amb victòria sobre el Xiva amb un parcial de 2 victòries (Egea i Felguera) i una derrota (Ortells). Un primer contacte amb el Campionat positiu al decantar-se la victòria a favor del club suecà i davant un dels teòrics equips que disputarien el títol. Amb aquesta victòria començava una llarga jornada de dissabte per al Club Billar Sueca, i ho feia davant l’altre rival més directe, el CB Almussafes, un club que a les darreres edicions sempre havia estat al pòdium i amb un planter de jugadors experimentats. El resultat fou la derrota dels suecans per 2 a 1, però en un Campionat on el sistema de competició és tots contra tots, res està decidit fins l’últim enfrontament. Així, el club arrosser va finalitzar la jornada fent el que havia de fer, aconseguint dues victòries davant el club local de Maracena (2 a 1) i els madrilenys de l’Alcántara (3 a 0). Per altra, la derrota d’Almussafes davant el Xiva possibilitava un triple empat final a la classificació entre els clubs valencians.

Diumenge, amb la feina feta, sols restava esperar el resultat dels enfrontaments dels rivals del CB Sueca. Tant el CB Xiva com l’Almussafes aconseguien una victòria per 2 a 1 davant l’Alcàntara i el Maracena, respectivament, unes victòries que no els servien per superar al club arrosser qui en la classificació final es mantenia líder empatat a punts amb ells però amb millors parcials i percentatges que el proclamaven, per tercera vegada en la seva història,  Campió d’Espanya de Clubs i l’accés a la disputa del Campionat d’Europa per a la propera temporada en representació de la Federació Espanyola de Billar.

Les històries personals que hi ha al darrere d’estos tres jugadors parlen d’hores de sacrificis en silenci, a deshores i deixant de costat temes familiars i personals. Més enllà del treball professional de cadascú d’ells, la il·lusió per aquest esport els porta a dedicar temps al seu entrenament per hui, de manera brillant, aconseguir els seus fruits.

Tots ells han passat per les mans del gran jugador local Raul Cuenca, qui en tot moment, els ha preparat psicològicament i esportivament. Un dels aspectes dels que més es sent orgullós el seu president del Club suecà és que “quan guanyem, guanyem tots, i quan perdem, perdem tots. Hui és un gran dia per a nosaltres perquè l’esforç de molt de temps, d’anys de formació dona el seu resultat esportiu. És algo que sempre tenim clar, la formació inicial dels més joves és fonamental. Jo he compartit escola de billar de menut amb Ortells i Egea. Hui arrepleguen el seu fruit a molts anys d’esforç i estic molt feliç per ells. Com a Club, ens sentim molt orgullosos d’estos tres jugadors que han donat un títol nacional al nostre Club i que ens empenta a seguir il·lusionats a mirar noves fites esportives”.

L’empresa suecana Acall Mediterráneo, juntament amb l’Ajuntament de Sueca i la seva Regidoria d’Esports, han donat suport a aquest equip que hui ha marcat una nova fita a la història del Club Billar Sueca… Campions d’Espanya de Clubs.

CB Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada