-
El president de l’organisme provincial, Jorge RodrÃguez, i el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme presenten en Fitur aquest programa que implica a les mancomunitats i inverteix 7,2 milions en la provincia
El president de la Diputació de València, Jorge RodrÃguez, creu que la comarcalització “és també una eina fonamental de dinamització turÃstica i desenvolupament econòmic”. Aqueixa és precisament l’essència dels plans engegats entre l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), la corporació que presideix RodrÃguez i diferents mancomunitats, que “mostren aqueix canvi en el model turÃstic, que ara passa per no improvisar, professionalitzar les gestions i sumar a alcaldes i alcaldesses a la recerca d’una oferta turÃstica global amb la qual tots guanyem”.
Amb aquest objectiu naixen uns Plans de Governança i Dinamització TurÃstica que han invertit 7,2 milions d’euros en 8 comarques valencianes, a través de projectes treballats al costat de d’altres mancomunitats en un perÃode de tres anys. “L’important d’aquests plans és que no caduquen una vegada finalitza la inversió, ja que estan donant lloc a un paquet turÃstic complementari al turisme vacacional de sol i platja”, ha explicat RodrÃguez, que afig que “aquestes accions ajuden a desestacionalitzar i compatibilitzar l’oferta tradicional amb les grans joies que amaguen els municipis d’interior”.
En paraules del president de la Diputació de València, que va presentar en Fitur els plans de dinamització turÃstica al costat del secretari autonòmic de l’AVT, Francesc Colomer, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i el vicepresident de la corporació alacantina, Eduardo Dolón, “la unió, l’estratègia i la coordinació han de seguir guiant el treball de les institucions públiques i els ens locals perquè el motor turÃstic siga cada vegada més potent”.
En referència a la unió, RodrÃguez ha assenyalat que “aquesta foto amb responsables d’altres institucions demostra que més enllà de colors polÃtics podem i devem ser capaços de posar-nos d’acord per a situar per sobre de tot el ben comú dels ciutadans”. L’estratègia, d’altra banda, és la que ha permés treballar en un model “a través del qual hem passat d’encants a productes turÃstics”, mentre que la coordinació entre Generalitat, diputacions i mancomunitats “ens ha fet entendre a totes i tots que cabem sota aqueix paraigua de la marca Comunitat Valenciana”, segons el president.
Nous productes turÃstics en 2018
Jorge RodrÃguez i el secretari autonòmic de l’AVT, Francesc Colomer, coincideixen a l’hora de destacar “la necessitat que els diferents ens públics puguen participar, codecidir i corresponsabilitzara en aquests plans de dinamització que també obrin les portes a la col·laboració públic-privada”, amb la finalitat d’oferir productes turÃstics sostenibles que perduren en el temps com a part d’aqueixa oferta turÃstica global més enllà del perÃode de gestació del projecte.
Fruit d’aquest full de ruta per a crear una xarxa de plans de competitivitat turÃstica que aconseguisca a totes les comarques de la Comunitat, enguany s’engeguen tres nous projectes amb les mancomunitats de la Foia de Bunyol-Xiva, El Carraixet i La Canal de Navarrés, que se sumen als plans que es van desenvolupant en La Ribera Baixa, La Vall d’Albaida, L’Alt Turia, La Safor i el Camp de Morvedre. Cadascun d’aquests programes compten amb una inversió de 900.000 euros per a tres anys, aportats a parts iguals entre la Diputació de València, l’AVT i la mancomunitat en qüestió.
El mà xim responsable de l’AVT, Francesc Colomer, ha representat de forma grà fica aquesta iniciativa en Fitur: “hem d’aprendre a ser més tramoistes, perquè en l’escena estiga representat el producte turÃstic, el viatge, la destinació, les emocions de la gent i la nostra capacitat per a seduir”. D’açò es tracta en el marc d’una de les fires turÃstiques més importants del món: seduir amb els encants dels municipis valencians. I si és tots a l’una, millor.
Diputació de València