Divendres es presenta a Cullera el llibre ‘El País Valencià que volem’

llibre-dret-a-decidir-culleraQuin País Valencià tindrem en el  futur? Són diversos els futuribles que podem anar desgranant per a contestar la  pregunta. És complicat saber-ho, a més a més, en un món cada vegada més controlat pel capital financer.

Un món que haurà de viure  amb  els recursos controlats i malbaratats pel mateix capital i unes formes de societat que posen en perill la pròpia vida, amb una puixant contaminació i amb un ja inevitable canvi climàtic, així com amb nous factors tecnològics com els de la robotització o la nanotecnologia.

És probable que ens trobem amb anys de confrontació entre aquells que aposten per incrementar el domini mundial amb un assegurat col·lapse traumàtic; amb aquells que ho facen per una sostenibilitat mundialitzada amb mitjans dirigistes o més democràtics i també, amb aquells que treballen per una sostenibilitat des d’àmbits més locals i/o regionals amb economies més autocentrades.

Però siga com siga i ara per ara, s’ha de començar a reflexionar, enraonar i actuar per donar solidesa a un projecte col·lectiu i transversal dels valencians i les valencianes, dels nascuts ací o dels vinguts de qualsevol indret, que ens situe en  el món aportant responsabilitat, dignitat i respecte als altres.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir, Decidim, hem volgut reunir un conjunt de professionals, que des de la  teoria i la  pràctica del dia a dia en els seus respectius camps de coneixement, ens aporten la  seua visió sobre què és el més adient per al nostre país. Com a resultat ha sorgit un llibre coral que pot dirigir-nos cap a debats constructius i donar llum a algunes preguntes.

El divendres 19 de gener a les 19 hores es presenta aquest llibre a la ciutat de Cullera. La Petita Llibreria cedirà el seu espai per a un acte en el qual participaran Encarna Canet (treballadora social i professora de la Universitat de València), Sonia Rubio (treballadora social, experta en igualtat i violència de gènere) i Antoni Infante (coordinador de Decidim – País Valencià) presentats i moderats per David Sempere (coordinador de Decidim – l’Horta).

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.