L’Audiència reobri la causa penal per a aclarir una oposició del Consell Agrari de Sueca

L’Audiència reobri la causa penal per a aclarir una oposició del Consell Agrari de Sueca
  • Troba indicis de presumpta prevaricació i revoca l’arxiu de la denúncia contra l’adjudicació d’un contracte a una persona que no complia els requisits

El cas de l’oposció a chófer del Consell Agrari de Sueca que dur a declarar en qualitat d’investigats a tres membres del tribunal i que fou arxivat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Sueca en octubre de 2016, es reobri, segons publicava el diari Levante-EMV d’ahir, diumenge. L’Audiència Provincial ha considerat que queda patent la contradicció entre l’exigit per les bases i la decisió presa, per la qual cosa considera necessari que continuen les diligències penals.

“S’ha descobert que la plaça va resultar adjudicada a un candidat casat amb la neboda d’un dels investigats, qui també prestava els seus serveis en el Consell Agrari de Sueca com a coordinador i formava part del Tribunal que resolia el concurs com a tècnic del Departament, per tant no és descartable, segons indica l’auto, la possible concurrència d’un delicte”, s’expressa en la informció del diari.

I afegeix: “En un primer moment, l’administració local va atribuir la seua decisió a un ‘error de transcripció’ a l’hora d’elaborar les bases la inclusió d’aquest requisit i que, per tant, era totalment innecessari posseir el carnet C+E, que habilita per a conduir camions articulats de gran tonatge”.

“Principalment, s’al·legava que el Consell Agrari mancava de vehicles que necessitaren aquest permís”, a punta l’esmentada informació”. “Així i tot, la part denunciant va presentar un recurs que incidia en la seua argumentació inicial basada que un dels dos seleccionats per a les vacants incomplia les normes, rebutjant en aqueix sentit la tesi de l’error”.

La Fiscalia va considerar que no va haver-hi ‘dolo’ en l’actuació municipal, però “ara ha sigut l’Audiència Provincial la que ha demanat que s’estime el recurs presentat després d’entendre que existeixen contradiccions entre els requisits que es van marcar en la convocatòria i l’elecció que es va realitzar a posteriori, on la resta de candidats sí complia amb el demandat”, es diu a lanotícia.

“Amb tot, la Justícia ha decidit que s’òbriga el judici oral, revocant la resolució concorreguda, perquè en el seu lloc, es dicte la resolució prevista en l’article 779.1.4º de la Llei d’Enjudiciament Criminal”, conclou la informació de Levante-EMV.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.