Capella de Ministrers actua a Almussafes aquest dissabte amb l’espectacle “Mediterranevm”

  • La formació liderada pel músic almussafeny Carles Magraner està nominada als “Grammy” clàssics en la categoria de Música Antiga

capella-de-ministrersCapella de Ministrers, la formació liderada pel músic almussafeny Carles Magraner, continua amb la seua labor investigadora de recuperació i difusió de la música antiga després de més de trenta anys de trajectòria artística. Durant aquest temps, han editat nombrosos discos i actuat en els escenaris més destacats del món, la qual cosa els ha convertit en un referent a nivell mundial dins d’aquest gènere musical.

Este dissabte, 13 de gener, el grup delectarà al públic de la localitat amb un recital que, sota el títol ‘Mediterranevm: Orient & Occident’, oferirà un repertori en el qual el mar que banya la Comunitat Valenciana serà l’autèntic protagonista. Durant el concert plasmaran la riquesa cultural del Mediterrani a través del llenguatge globalitzador de la música, transportant als assistents per les rutes comercials i el patrimoni en comú d’aquestes cultures.

En l’actuació, que es durà a terme a les 20 hores en la sala d’actes del Centre Cultural i per a l’accés del qual és necessari adquirir prèviament les entrades en reservaentradas.com o en la recepció de la mateixa infraestructura, sonaran paisatges sonors d’un Mare Nostrum plural ple de convulsions en defensa de la necessitat d’enteniment mutu i la transmissió de coneixements, idees i creences”, expliquen.

Sobre l’escenari, a més del propi Carles Magraner (viela i violes), estaran els músics Aziz Samsaoui (çura saz, santur, oud i qanun), Jota Martínez (viola de roda, llaüt, i cítola), Eduard Navarro (duduk, mizmar, zurna, cornamuses i ximies) i Pau Ballester (tintinabulum i percussions).

Nominats als ‘Grammy’ clàssics
Mentrestant, segueixen acumulant reconeixements a nivell internacional. L’última notícia que han rebut és que són finalistes dels prestigiosos Premis Internacionals de la Música Clàssica en la categoria de Música Antiga amb el seu penúltim treball d’estudi, Quattrocento, en el qual aborden la música i la dansa de la Corona d’Aragó a Nàpols en el segle XV, en el bressol del Renaixement.

Al costat d’ells opten als considerats ‘Grammy’ clàssics “Ramón Llull, A estafe of conquests, dialogue and disconsolation d’Hespèrion XXI i La Capella Real de Catalunya”, sota la direcció de Jordi Savall, i Vecchi; Requiem de Graindelavoix. Magraner i Savall són els únics espanyols que apareixen en la llista de nominats.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.