Cullera viu la major reactivació de l’obra pública després d’anys de crisi

Cullera viu la major reactivació de l’obra pública després d’anys de crisi
  • El consistori treballa en diversos projectes d’envergadura i aposta per acabar les infraestructures paralitzades, millorar espais urbans degradats i dotar-se de noves instal·lacions

L’Ajuntament de Cullera ha iniciat 2018 amb la reactivació de la inversió en obra pública després d’anys en els quals la crisi i la mala gestió econòmica en el consistori, que va desembocar en l’actual pla d’ajust, havien limitat les obres que duia a terme amb recursos propis el municipi a la mera construcció dels nínxols del cementeri.

obres-cullera-gen-2018_2En el departament d’Urbanisme no recorden des de feia anys una activitat tan frenètica com l’actual. Diversos són els projectes d’envergadura en els quals treballa en estos  moments la regidoria dirigida per Juan Vicente Armengot. La finalització de la piscina municipal és l’obra estrella, seguida per l’execució de la tercera fase de la reforma de la Residència Municipal de la Tercera Edat, la construcció de la nova central de la Policia Local, la conclusió de la Casa de l’Ensenyança, l’anell ciclista i el pla de millora de zones urbanes degradades, mitjançant el qual es preveu intervindre en àrees en les quals fa anys es requerixen intervencions per a millorar la qualitat de vida dels veïns.

En estos moments, Cullera està a l’espera de signar un conveni amb la Generalitat per a rebre dos milions d’euros amb els quals poder iniciar les obres de la segona fase de la piscina municipal. El consistori serà, per tant, l’encarregat d’executar estos treballs. Els de conclusió de la primera fase estan en el seu tram final i el projecte que regirà la finalització de la segona es troba pràcticament a punt de caramel. La previsió de l’executiu municipal (PSPV-PSOE / Compromís) és que en este 2018 es puga obrir la instal·lació; això sí, en proves.

D’altra banda, està en marxa el procés de licitació de les obres de la tercera fase de la Residència Municipal de la Tercera Edat després que es dugueren a terme en 2015 i 2016 els treballs que han evitat el tancament del centre geriàtric, amenaçat de clausura perquè les seues instal·lacions no complien la normativa vigent.

També la nova Central de la Policia Local està ja dotada parcialment amb recursos en els pressupostos municipals i es comptarà amb el suport de la Diputació de València per a iniciar esta infraestructura que ha de portar al Cos policial a un nou emplaçament adaptat a les seues necessitats; les dependències de la plaça d’Espanya han quedat obsoletes.

Millores urbanes
Estos dies s’ha reactivat el pla de rehabilitació de zones urbanes degradades amb dos obres que afecten els carrers La Marina i Doctor Peset Aleixandre. En la primera d’elles, s’ha procedit a la retirada de les antigues llambordes, que es trobaven en molt mal estat i suposaven un perill tant per als transeünts com per a la circulació de vehicles. Es contempla, així mateix, un canvi de tot el sistema de clavegueram a causa de les males condicions en les quals es troba la xarxa. Esta part es realitza per l’empresa mixta Aigües de Cullera. D’altra banda, la regidoria de Serveis Exteriors, dirigida per Salva Tortajada, està procedint al reasfaltatge de Doctor Peset Aleixandre, situada en la zona turística, el ferm de la qual estava ple de sots.

Esta última regidoria prosseguix amb el pla d’eliminació de barreres arquitectòniques; l’objectiu al final del mandat vigent és suprimir el 40 % de les existents en tot el nucli urbà.

Urbanisme també està elaborant el projecte de tapat de la famosa séquia del Marenyet, una reivindicació veïnal històrica que serà atesa per l’executiu presidit per Jordi Mayor.

Dins de la voràgine de projectes, s’ultima la primera fase de la rehabilitació del pont de pedra, que fa anys necessita una reforma perquè es troba en un procés de degradació que fa necessària una intervenció. Encara molt a l’inici, queda la conclusió de la Casa de l’Ensenyança, que compta amb dotació pressupostària municipal i resta a l’espera d’una subvenció per part del Govern d’Espanya.

Via Verda
L’anell ciclista de la Via Verda del Primer Collado està també en procés de licitació. El consistori ultima els treballs d’eliminació del punt negre per a la circulació que suposa este camí, molt transitat, i el següent pas serà la construcció del carril bici que unirà l’existent en la carretera del Far amb l’entrada a la ciutat per la CV-502.

Posteriorment, es donarà continuïtat al carril bici fins a la zona marítima, de manera que se seguirà avançant en l’anell ciclista que, es vol, permeta circular amb seguretat als usuaris de les dos rodes per tota la ciutat. És el projecte estrella del regidor de Medi ambient i Mobilitat Sostenible, Hugo Font.

Armengot ha destacat que totes estes inversions «suposen la major reactivació de l’obra pública impulsada per l’Ajuntament de Cullera en anys» i són, continua, «prova que quan es gestionen bé els recursos de tots, es pot destinar diners a millorar la qualitat de vida dels ciutadans».

En estos dos anys i mig de govern, Cullera ja ha dut a terme altres actuacions importants sempre amb l’ajuda de la Diputació de València i el Consell presidit per Ximo Puig. Ambdós institucions eixiren al ‘rescat’ d’un consistori que estava «de mans lligades», en paraules d’Armengot, per a poder seguir millorant les seues infraestructures. La reforma del Saló d’Actes de la Casa de la Cultura o la Residència Municipal d’Ancians són solament dos exemples.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.