Txarango, cap de cartell del Cullera Festival Marítim d’enguany

Txarango, cap de cartell del Cullera Festival Marítim d’enguany
  • El grup, un dels més aclamats del panorama musical, és la primera confirmació de les actuacions de les Festes Majors

Txarango serà un dels grups estrella de les pròximes Festes Majors de Cullera. La regidoria de Festes, dirigida per Pere Manuel, ha confirmat esta primera actuació de les festes locals i ha anunciat que la banda serà cap de cartell de la tercera edició del Cullera Festival Marítim, l’esdeveniment musical que reunix a grups que canten en valencià.

El concert servirà per a arrancar les Festes Majors en el dia de la tradicional ‘Baixà’, que en esta ocasió cau el 7 d’abril. Des de fa dos anys, el govern municipal ha dotat de contingut a una jornada que abans es limitava a l’acte religiós de la baixada de la Mare de Déu al poble. «Cullera s’omple eixe dia i amb la celebració del Cullera Festival Marítim esperem una afluència encara més gran», ha explicat Manuel.

El Cullera Festival Marítim comptarà a més amb el grup Vadebo, que farà la presentació oficial del seu nou disc ‘La por’. Sobre l’escenari també Mafalda, els qui oferiran l’únic i últim concert del seu disc ‘La única vez que te escucho’.

El cartell promet i Cullera espera que esta edició del Marítim siga la més multitudinària, ja que Txarango és, ara com ara, el grup que més seguidors arrossega en el panorama de la música en valencià .

Manuel assegura que el festival, a part de ser un espai de festa per a la joventut, pretén ser un trampolí per a les joves promeses de la música i una manera directa i divertida de promocionar el valencià. A més, es convertix en una atracció turística que beneficia de rebot a l’hostaleria local.

El Cullera Festival Marítim va nàixer en 2016 i arriba a la seua tercera edició després que haja passat pel seu escenari el mític grup cullerenc Gramoxone Ska Band. L’any passat Aspencat va protagonitzar l’edició amb més públic.

Altres grups com els pegolins Smoking Souls, la Fúmiga o Assekes han trepitjat les seues taules. Ara, amb la presència de Txarango el festival es consolida com un dels més importants en la seua categoria a la Comunitat Valenciana.

Pròximament, Manuel ha avançat que hi haurà noves confirmacions del cartell d’actuacions musicals de Festes amb espectacles per a tots els públics i gustos.

Entrades
Les entrades han eixit a un preu especial de llançament de 9 euros. Poden adquirir-se en les plataformes Notikumi o One Two Tix.

Més sobre Txarango
En l’hivern de 2010, després de gravar una xicoteta maqueta de dos cançons “Vola” i “Nits amb Txarango”, les caravanes del grup pugen per primera vegada als escenaris i estrenen la gira “Welcome to Clownia” que els portarà a recórrer els festivals més importants de Catalunya i Espanya. Una gira on el grup creix de plaça en plaça i on comencen a popularitzar les cançons que acabaran formant part del primer disc de la banda.

L’any 2012 publiquen el primer treball “Benvinguts al llarg viatge” i es consoliden ràpidament com una de les bandes de referència del panorama musical català. Reunint el reconeixement del públic i la crítica i arreplegant incomptables guardons al llarg de les dues gires internacionals que acompanyen el disc “Benvinguts al llarg viatge 2012” i “Music and Revolution Tour 2013”.

Entre els guardons de la premsa i la indústria musical destaquen: Premi Enderrock a Millor disc del 2012, Premi Enderrock Millor Directe i els dos Premis Enderrock a Grup Revelació de l’Any atorgats tant pel públic com per la crítica. Premi Arc 2012 a la millor gira per Festes Majors i Premi Arc 2013 Millor Gira Internacional. Premi disc Català de l’any de Radio 4. Finalistes al millor àlbum en català dels Premis de la Música Independent i Premi Altaveu 2013 com a banda revelació entre altres reconeixements al projecte i a l’emprenedoria.

Després de recórrer els escenaris d’Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Dinamarca i Anglaterra, conclouen finalment la gira “Music And Revolution 2013” en un concert a València acompanyant a Obrint Pas en el seu últim concert després de 20 anys sobre els escenaris.

Per a l’any 2014 Txarango publica “Som Riu”, el segon treball del grup. Sota el nom de “La tempesta” naix la gira 2014 amb la qual Txarango reprén el viatge i torna a la vida nòmada per a compartir “Som Riu” plaça a plaça. El seu darrer disc, ‘El cor de la terra’ es troba entre els 50 àlbums més venuts a l’Estat espanyol.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.