Crònica del CC peus Quets: Al 2018… quasi no li deixen temps a nàixer!

Crònica del CC peus Quets: Al 2018… quasi no li deixen temps a nàixer!

A penes vingut al món i sense esperar pràcticament el primer plor del recentment nascut 2018, comença la temporada de carreres populars. Xeraco, cursa de Reis, la del “roscó” que es corre el mateix dia 6 de Gener. Veritat és que hi ha que rebaixar els nivells d’ alcohols, de grasses i de sucres ingerits i amuntegats a l’ organisme durant dos llargues setmanes de Nadals, Cap d’ Any i Reis i malgrat la data festiva, acudeixen a la cita quasi 700 corredors entre els participants del Gran Fons “Manolo Pardo” i la cursa de 7K. Es una bona festa matinal.

Curta 7kDe Peus Quets hi van catorze, deu al 15K i quatre al 7K. Anem ha tindre de tot en els resultats, molts bons, bons, i normals, com a qualsevol etapa de la vida. La regularitat en els entrenament dona fruits. En realitat cadascun dels Peuets assoleix un crono dins de les seues habituals marques llevat de qui corre amb una mitja grip o un constipat sencer! Córrer i córrer abans que quedar-se a casa! No estan bé estos Runners, molt pitjor que els romans del còmics de l’ Astèrix i l’ Obèlix!

La meteorologia invita a córrer, enguany sense vent, però l’ escalfament ha d’ allargar-se perquè els corredors se refreden degut a que el tret de sortida no es dona fins trenta minuts després de l’ hora prevista. Problemes logístics d’ ambulàncies.

Finalment tot s’ inicia i els 700 surten com a bales. Uns quants frenaran prou aviat mentre d’ altres aguantaran la pressió fins el final. Els del 7K van una mica més lleugers. Mònica Mira acompanyant a una nova Peueta, Almudena Ferrer, fan les dos 40’29”. Àngels Riera, 42’45” i Joana Del Roj, 42’58”, les quatre acoblant ritme i fent cama i pulmó per a la temporada entrant! Costa una mica tornar a agafar esperit de competició però tot arriba amb constància. Doncs avant i de front que les curses només donen alegries i satisfaccions.

La prova del Gran Fons té més ventall. Amb menys d’ una hora tenim a Rubén Cerros que passa per l’ arc de meta el 22è de la general fent 57’26” corrent a 3:49/km. Entre l’ hora i l’ hora i quart entren Manu Lena, 1h02’05”, Javier Mancebo, 1h02’42”, Ramon Monjo, 1h03’12”, Pascual Azorín, 1h11’20”, Gerard Iborra, 1h12’29” i Prese Claver, 1h13’08”. Hi ha que recalcar la 4ª posició de Prese en Veteranes C.

Entre l’ hora quinze i l’ hora trenta creuen meta Lourdes Lledó, Sari Roselló, Cristina Roman i Juan Franco, unes com les del 7K, posant-se a to, i Juan amb un constipat d’ antologia i una ronquera preocupant. “Genio y figura…” i la sabuda expressió tan valenciana del… “per la mare que m’ ha p… que esta carrera jo l’ acabe!” I això fan, acabar-la, i tant!

El diumenge, la tasca se la tria cadascú. Un grapat s’ en va a córrer, a les huit del matí, un’ altra vegada carretera amunt al Xavegó de Corbera cap al cementeri d’ Alzira, altres escullen fer una curta ruta de bicicleta per la Murta o pels experts una de més quilòmetres i els més intel·ligents allargaran el “llençol i la manta” fins les 10 o les 11 del matí! Que enveja, eixos si que saben!

Jo, des de que vaig complir els 12… que no he pogut dormir prou!

Any nou, vida vella! No han canviat, son els mateixos xafats… igual de feliços que l’ any passat… i això no se compra, no té preu!

Joanot Presència
Peus Quets

 


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.