Sensibilitat social dels menuts en forma de carta als Reis a Cullera

Sensibilitat social dels menuts en forma de carta als Reis a Cullera
  • Els xiquets de Primària demanen a Ses Majestats que porten solidaritat, pau, respecte al medi ambient i als drets dels animals

No poques vegades amb raó s’acusa la societat d’haver transformat el Nadal en una festa consumista. Els xiquets de Cullera han donat enguany una autèntica lliçó de l’esperit solidari que jau en l’essència d’esta celebració. El concurs de cartes als Reis Mags, organitzat per la regidoria de Joventut en col·laboració amb la d’Educació, en el qual participen els alumnes de Primària, així ho demostra. Poques són les peticions materials a Ses Majestats; la majoria han sigut reemplaçades per altres menys tangibles però plenes de valors humans.

La fi de les guerres i del drama dels refugiats copa les peticions d’uns xiquets que no són indiferents al sofriment, sense que per a açò els importe la procedència de qui pateix en les seues carns la barbàrie.

Però són altres les preocupacions dels més xicotets. El respecte al medi ambient o als drets dels animals també apareixen entre les causes. No deixa de cridar l’atenció les constants crides a la conciliació laboral: els fills volen que els seus pares tinguen més temps per a estar amb ells.

Irina Fons de Luis, alumna de 6é de Primària del col·legi Sant Vicent Ferrer-Germans Maristes, ha sigut la guanyadora del concurs en el Tercer Cicle de Primària. No ha demanat ni un sol regal per a ella. S’ha decantat per sol·licitar als Reis «una miqueta de felicitat, solidaritat i respecte per a tot el món». La xicoteta deplora les guerres i el drama dels refugiats. No s’oblida d’aquells que patixen discriminació per qualsevol raó i admet a Ses Majestats l’estranyesa que «una xiqueta com jo demane estes coses».

Lidia Giner, vencedora del concurs en el Segon Cicle i també alumna dels Maristes, va en la mateixa línia. Requerix els Reis «un saquet de solidaritat» i que tots els xiquets tinguen regals «i una vida millor». Per açò li demana a Melcior, el seu rei favorit confessa, «que tots els xiquets tinguen un plat de calent, que s’acaben les guerres i no hi haja més malalties».

Integració
També hi ha mostres d’integració. La xiqueta Maham Zarwa, de 5é de Primària del CEIP Sant Antoni de la Mar, pakistanesa de religió musulmana, participa en el concurs malgrat professar una creença diferent. Demana, simplement, regals per als altres.

El jurat del concurs ha estimat convenient concedir dos premis especials. Un a l’empatia, per a Inma Ruiz de 6é de Primària del CEIP Lluís Vives, per posar-se en la pell d’una refugiada de la Guerra de Síria, i un altre a Vera Ángel, de 6é de Primària del Sant Antoni de la Mar, per fer una crida al fet que no es demanen mascotes com a regals si després no es té la intenció de cuidar-les.

També hi ha algun toc d’atenció als majors per les aventures polítiques. Diana Lli, de 2º de Primària de la Milagrosa, retrau als majors que enguany «he vist pocs anuncis de joguets en la tele perquè sempre està Puigdemont».

Els premis es lliuren esta vesprada durant la Cavalcada dels Reis Mags per part de la regidora delegada de l’àrea, Laura Simó, qui s’ha mostrat «emocionada» en vore «la sensibilitat social dels centenars de xiquets que han participat, els qui ens han donat una lliçó als majors de la qual hem de prendre bona nota».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.