Almussafes seguirà posant taxi per a acudir als centres sanitaris de referència

Almussafes seguirà posant taxi per a acudir als centres sanitaris de referència
  • L’ajuntament ha tancat l’any amb una inversió de 7.000 euros per a sufragar les esmentades ajudes econòmiques individualitzades i consigna 20.000 euros en el nou pressupost

Els veïns i veïnes d’Almussafes ja poden sol·licitar en el departament de Benestar Social de la localitat la utilització del servici de taxi que els acostarà a les infraestructures sanitàries de referència per als almussafenys. Donada la demanda existent, el consistori municipal manté operatiu enguany 2018 este servici de desplaçament en taxi a un preu simbòlic de 2 euros, excepte per a les persones en situació d’emergència social greu, per a les quals és totalment gratuït.

Per a poder accedir al mateix, els sol·licitants hauran d’estar empadronats i ser residents a Almussafes i dirigir-se al departament de Benestar Social en el seu horari d’atenció amb un mínim de cinc dies d’antelació respecte a la cita sanitària per a poder gestionar degudament les sol·licituds. A més, els interessats podran anar amb una altra persona sempre que la seua situació requerisca d’acompanyament. En les bases, únicament s’exclou de la petició de l’esmentat programa als veïns que tinguen dret a utilitzar, per al seu trasllat a l’hospital o centre sanitari corresponent, vehicles o sistemes de transport facilitats o subvencionats per la Conselleria de Sanitat, com és el cas de les ambulàncies.

De juny a desembre de 2017, el servici de taxi ha comptabilitzat 211 viatges, 151 beneficiaris de les ajudes individualitzades i una inversió global de 7.000 euros per part de l’Ajuntament d’Almussafes. Enguany 2018, la quantia pressupostada per a sufragar les subvencions ascendix a 20.000 euros, “ja que són un total de 12 mesos d’operativitat del servici i, per tant, esperem un nombre més gran de peticions”, destaca el regidor de Sanitat, Faustino Manzano.

Són els propis professionals i empreses del sector situades a Almussafes els que oferixen el transport que només  es manté actiu per a les visites mèdiques que queden fora de l’horari de cobertura de la línia d’autobusos, encara que excepcionalment, i per raons que hauran de ser valorades pels tècnics del Departament de Benestar Social, es podrà fer servir el servici de taxi fora de l’horari establit, sempre que concórreguen circumstàncies d’emergència o necessitat social.

“Hi ha moltes persones que no poden desplaçar-se al centre sanitari en els trams horaris en què no hi ha freqüència d’autobús i per este motiu posem a disposició dels almussafenys este servici més que necessari”, argumenta Manzano.

Tal com s’arreplega en les bases de concessió de les ajudes, es tracta “d’articular un sistema de transport àgil i assequible als centres sanitaris corresponents amb caràcter transitori fins que la Generalitat establisca per als veïns d’Almussafes una mobilitat sanitària adequada i de qualitat”.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.