La Murga ‘El Burro’ de Cullera actuarà enguany en la Sala Multiusos del Mercat

La Murga ‘El Burro’ de Cullera actuarà enguany en la Sala Multiusos del Mercat
  • Els músics i l’ajuntament pretenen que més públic puga gaudir de la crítica actuació musical

La molt llorejada Murga ‘El Burro’ de Cullera protagonitzarà enguany la que probablement serà la seua actuació més multitudinària. El tradicional inici del programa musical de la Nit de Nadal, que se celebrava en el Bar Caçadors, passa a la Sala Multiusos dels Jardins del Mercat. L’audició més esperada de l’any tindrà lloc a partir de les 19 hores.

El motiu del canvi és que més públic puga gaudir d’esta actuació satírica en la qual la Murga interpreta nadales i altres cançons conegudes amb unes lletres àcides on, davant la presència de les autoritats locals amb l’alcalde al capdavant, critica tot allò que ha causat controvèrsia al llarg de l’any tant en el municipi com en la resta del país.

La Murga i la regidoria de Festes han acordat esta modificació perquè segons ha explicat el regidor delegat de l’àrea, Pere Manuel, «el prestigi i la qualitat de la Murga ‘El Burro’ requerix un lloc adequat per al seu concert». A més, Manuel destaca que «un major nombre de veïns i veïnes podran gaudir de l’audició en millors condicions».

I és que per primera vegada en la seua trajectòria de 41 anys La Murga actuarà en un «auditori de veritat», ironitzen els seus integrants, ja que les audicions que han oferit al públic solen fer-se en els locals socials de les entitats musicals i en altres d’hostaleria alguns dels quals ja han desaparegut com per exemple el mític bar ‘El español’.

La Murga, liderada per Pep Codina, presumix d’haver ‘guanyat’ nombrosos certàmens i compta a hores d’ara a més d’una trentena de músics que donen un toc alegre a la Nit de Nadal. Cap govern ha eixit ben parat amb la seua encertada i afilada crítica, però al mateix temps cap govern ha volgut perdre’s la seua actuació. A Cullera se sol dir que si algú no ha eixit en les lletres d’una cançó de la Murga, no és ningú.

El relleu generacional és un dels reptes que afronta esta peculiar agrupació musical. El fet de traslladar l’actuació al Multiusos pretén que les noves generacions també coneguen esta tradició privativa de la ciutat per tal que s’animen a formar part de la Murga.

Des de la Murga han fet una crida a l’assistència i l’única cosa que ha demanat al públic és que «porten els tres euros que val el llibret» on publiquen les lletres. La Murga és crítica, però també pragmàtica.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.