La Diputació no deu deixar el pont de Fortaleny com una escultura o “florero”

La Diputació no deu deixar el pont de Fortaleny com una escultura o “florero”

Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny ens trobem en la necessitat de reclamar de Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València, que pose terminis i habilite partides econòmiques per a la recuperació per a totes i tots del vell pont que uneix Sueca i Fortaleny. L’esperat projecte de rehabilitació és una primera fase que no contempla de rampes d’accés des de camins rurals d’ambdós pobles, ni la passarel·la que, en línia recta, ha de connectar directament l’estructura amb l’entrada al poble de Sueca.

Rodríguez ha afirmat avui a Fortaleny que “els ponts de ferro de la Ribera i la Diputació porten més de 100 anys unint pobles i persones”. En aquest cas, vianants i ciclistes de Sueca i Fortaleny, seguiran desunits.

Una escultura, o un “florero”, no és un pont
Les associacions i persones integrants de la plataforma seguim a l’espera de respostes concretes per part de la Diputació pel que concerneix la rehabilitació del pont. Una escultura, o un florer, no és un pont que uneix persones i poblacions. Falta concreció de la institució provincial sobre dates concretes perquè la històrica estructura siga útil per a vianants i ciclistes, tal com des de fa anys se’ns va comunicar des de diverses administracions públiques.

La primera fase de l’obra promesa l’any passat i l’anterior encara no ha començat. El president de la Diputació ha dit avui que, si la confederació els autoritza, s’iniciaran a partir del pròxim 15 de gener.

La plataforma d’entitats de la Ribera Baixa recorda que l’ens provincial encara té en estudi l’habilitació de rampes per a accedir al pont des de Sueca i Fortaleny, i que sense la passarel·la d’unió sobre l’A-38, la històrica estructura no podrà ser utilitzada.

També apuntem que la destinació de l’estalvi de l’adjudicació de la primera fase (uns 400.000 euros sobre un preu inicial d’1,3 milions) ja hauria d’estar previst per a les tasques pendents. La Diputació està obligada a complir els seus compromisos sense vacil·lar a la ciutadania ni promeses a mig fer.

Plataforma Pont de Ferro


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.