Cullera contracta a més d’un centenar d’aturats amb programes subvencionats

Cullera contracta a més d’un centenar d’aturats amb programes subvencionats
  • El consistori acaba d’integrar en la seua plantilla a quatre jardiners que eren parats de llarga durada

La reactivació dels programes de foment de l’ocupació subvencionats per organismes supramunicipals han permés a l’Ajuntament de Cullera la contractació de més d’un centenar de persones al llarg de 2017.

La recuperació o posada en marxa de nous programes subvencionats per la Generalitat o la Diputació de València se sumen a l’impuls a la contractació que ha dut a terme el consistori amb recursos propis com la Borsa Social d’Ocupació, amb la qual s’han signat quasi 200 contractes enguany.

Després d’anys de desmantellament de la política de foment de l’ocupació pública, la realitat a hores d’ara és distinta gràcies al Govern del Botànic i al Govern del Canvi de Cullera; tornen a haver-hi recursos per a contractar a persones que necessiten una oportunitat per a integrar-se en el mercat laboral», ha destacat l’alcalde, Jordi Mayor.

El divendres s’han integrat en la plantilla municipal quatre peons de jardineria, tots ells veïns de la localitat i aturats de llarga durada, gràcies a una subvenció de la Generalitat Valenciana que ascendix a 34.000 euros.

Esta contractació s’emmarca dins dels programes d’ocupació d’iniciativa social amb corporacions locals (EMCORD i EMCORP 2017), les quals s’integren en el programa de foment d’ocupació ‘Avalem Experiència’ del Servei d’Ocupació i Formació (SERVEF).

Els més de cent contractats amb programes de col·laboració són solament una part dels assoliments en matèria d’ocupació que ha aconseguit el consistori. A esta xifra cal sumar-li altres contractacions vinculades als programes de formació i ocupació com, per exemple, el Taller Avalem Jardins de Cullera, que ja va permetre la contractació de nou joves del municipi, o l’ampliació de la plantilla de Serveis Socials, entre d’altres.

Cullera preveu seguir rebent estes ajudes l’any que ve i a més ha posat més recursos en el pressupost municipal de 2018 per a la Borsa Social d’Ocupació, que ampliarà els seus contractes a quatre mesos perquè els beneficiaris —persones en risc d’exclusió social— puguen treballar durant més temps.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.