Almussafes executa les obres de la tercera fase del Pla Integral d’Accessibilitat

Almussafes executa les obres de la tercera fase del Pla Integral d’Accessibilitat
  • El projecte global d’eliminació de les barreres arquitectòniques estarà conclòs en menys de set anys

L’Ajuntament d’Almussafes avança en el projecte de reforma urbanística del nucli urbà amb la finalitat de dissenyar un municipi lliure de barreres arquitectòniques i plenament accessible per a les persones afectades per mobilitat reduïda.

“Portem més d’un any emprenent intervencions tendents a eliminar els obstacles arquitectònics de les nostres vies públiques, actuant en diferents itineraris urbans i també en l’adequació dels nostres edificis públics”, assenyala el regidor d’Urbanisme, Andrés López.

Precisament en estos moments s’està millorant l’accessibilitat de l’itinerari de vianants número 3, tal com es definix en el Pla Municipal d’Accessibilitat, el document redactat per COCEMFE CV i la UPV i entregat a finals de setembre del passat any al propi ajuntament, en el que s’avaluen tècnicament les condicions d’accessibilitat del municipi, amb la corresponent detecció de les principals barreres arquitectòniques existents, i es plantegen les solucions més viables per a l’eliminació dels esmentats obstacles.

Amb un pressupost que supera els 40.000 euros, l’executiu està en ple procés d’execució dels guals de vianants del carrer Ramón y Cajal i de la Plaça Blasco Ibáñez. El projecte s’adapta a les especificacions de la normativa quant a accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques, pel que fa a mesures i rampes i també al paviment a utilitzar.

Durant el present any 2017, l’executiu local ha desenrotllat les propostes incorporades a  la segona i tercera fase del pla integral, unes intervencions de millora amb un cost superior als 200.000 euros i finançades amb càrrec als pressupostos encara vigents.

Així mateix, en els comptes generals de 2018, aprovats la passada setmana, projecta noves accions de reforma urbanística per a permetre el desplaçament per tots els punts de la població, dependències públiques, carrers i zones verdes, atenent als requisits d’accessibilitat segons la legislació vigent.

El projecte tècnic de millores quant a l’accessibilitat en les vies públiques del municipi s’està executant per fases i estarà conclòs en un termini màxim de set anys.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.