El veler dels germans Grau guanya la lliga de regates de Cullera

El veler dels germans Grau guanya la lliga de regates de Cullera
  • L’Slainte es proclama vencedor de la competició  per tercer any, el segon lloc ha sigut per al Barbablu i el tercer per al Sarantín II

Per tercer any consecutiu l’Slainte, el veler capitanejat pels germans Alejandro i Marcos Grau, ha sigut el vencedor de la lliga de regates organitzada pel Club Nàutic de Cullera.

La victòria en aquest campionat es va confirmar aquest passat dissabte després de disputar-se la Regata Platja de Sant Antoni, l’última del calendari local i que també va guanyar l’Slainte. Completen el podium de la lliga el Barbablu (CN Cullera) del suecà Carlos Pavía i el Sarantín II (CN Cullera) de Vicente Salvador Sanjuán.

La tripulació de l’Slainte es va mostrar entusiasmada després de guanyar la competició i, segons van explicar, açò ha sigut “el premi a la regularitat”. En aquesta embarcació han treballat per tenir durant tot l’any una tripulació estable i aconseguir bons resultats en cada regata. “Hem treballat molt per a guanyar la lliga”, van assenyalar i, a més, van avançar que aquesta victòria “ens dóna ales per a emprendre nous projectes més importants”.

Última regata
Dissabte passat al migdia es va disputar l’última regata de l’any en la badia de Sant Antoni. cal remarcar que va ser la primera vegada que es celebrava a Cullera una regata amb el recorregut sobrevent-sotavent, un traçat que obligava a utilitzar el spinnaker, una vela que s’empra quan el vent bufa de popa (des d’arrere).

Els regatistes van tenir molta sort, ja que la setmana hi havia estat protagonitzada per una climatologia adversa, però el dissabte va millorar el temps i va fer un dia perfecte per a la navegació. El vent bufava de nord-est i es va mantenir estable entre 10 i 12 nucs, a més quasi no va haver-hi ones.

En la primera volta, que era la que decidia la classificació general de la prova, va començar despuntant el Barbablu però cap a la meitat de la volta l’Slainte el va avançar i va acabar primer. En canvi, en les altres dues voltes el Barbablu va ser el vencedor.

D’aquesta forma, en la classificació general de la regata va quedar primer l’Slainte, segon el Barbablu i tercer el Sarantín II. Mentre que, en la classificació de la classe regata plus va quedar primer el Barbablu, seguit de l’Slainte i tercer el Llevant Blau Regata.

En la classe regata va quedar primer el Tortooga seguit del Haddock. I en la classe club els tres primers van ser el Sarantín II, el Tourane i el Maad.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada