Nou episodi del fracasat programa de crema de palla d’arròs de la conselleria

Nou episodi del fracasat programa de crema de palla d’arròs de la conselleria
  • El fum ompli el cel de Cullera, Sueca, Llaurí i Favara en una imatge insòlita per al mes de desembre

Açò de la crema de la palla de l’arròs encara no s’ha acabat. Que a primers d’octubre feia la broma en el sentit de què “per Nadal encara estarem cremant palla”, no anava desencaminat.

Les cremes presumptament autoritzades d’ahir, un dia després de ploure i d’haver-se deixat caure quatre gotes a primera hora del matí, va omplir de fum el cel de Cullera, Sueca, Llaurí i Favara. L’olor de la palla cremada encara es sentia dins la població de Sueca ben entrada la vesprada.

Una volta més, el pla de cremes i recollida de palla de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha estat un fracàs, que, a més a més, ha allargat el malestar que l’encesa de la palla provoca en persones amb dificultats respiratòries.

Des del govern autonòmic han anat canviat pràcticament cada dia els permisos, és a dir, el que a primera hora del dia era bo passava a paralitzar-se a migdia pel canvi del vent o l’aparició del fenomen denominat inversió tèrmica.

La decisió i gestió dels responsables de la conselleria ha desencadenat una crisi sense precedents. Pràcticament tres mesos després encara queda molta palla per cremar en un any que a penes ha plogut, fet que és habitual en aquesta comarca en els mesos d’octubre i novembre.

D’altra banda, els camps encara no s’han pogut inundar del tot i la temporada de caça (el dissabte es duu a terme la tercera de vuit tirades programades) està sent de les més fluixes dels últims ans als vedats de Sueca i Cullera.

Ja jorem. D’ací a no res, Nadal, 25 de desembre. I ja se sap, “a 25 de desembre, fum, fum fum”.

RBi

NOTÍCIES RELACIONADES: Des d’aquest enllaç.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada