Mags als bars de Cullera per a previndre l’abús de l’alcohol i el consum de drogues

Mags als bars de Cullera per a previndre l’abús de l’alcohol i el consum de drogues
  • La UPCCA advertix que en Nadal s’incrementa en un 30% la ingesta de begudes graduades

Els clients de bars i restaurants de Cullera s’han vist sorpresos este cap de setmana per un grup de mags que han recorregut una sèrie de locals amb sorprenents trucs la finalitat última dels quals ha sigut la prevenció en el consum abusiu d’alcohol i altres substàncies prohibides.

La iniciativa ‘Magic Responsable Nights’, impulsada per l’ajuntament mitjançant l’ONG Controla Club amb el finançament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), és una acció pionera en la qual un grup de ‘mags-mediadors socials’ actuen en els establiments col·laboradors del programa Servei Responsable realitzant trucs de màgia i repartint targetes amb consells sobre consum responsable d’alcohol i prevenció de les drogodependències.

L’activitat s’ha dut a terme en un moment especialment significatiu com són les dates prèvies al Nadal. És ara quan se sol produir un dels pics de consum recreatiu d’alcohol i en el consum abusiu de tot tipus de drogues, apunten des de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) de Cullera. Durant estes dates el consum d’alcohol s’incrementarà en més d’un 30% i 1 de cada 10 adolescents tindrà la seua primera experiència amb les begudes graduades.

«Hem cercat una forma diferent per a impactar directament sobre el potencial consumidor. Anar al lloc on es consumix i dir-li d’una manera original: Alerta, no te’n passes o no et prengues el que no toca perquè el preu que pots pagar és altíssim», explica la regidora de Drogodependències, Francesca Ortiz.

Els establiments participants en l’activitat han sigut diversos. S’han sumat els pubs Canalla i Pallissa, els restaurants Salamanca, Casa Salvador, Peque Casa Nostra, Los Olivos, Rincón del Faro, Cafeteria Acalá, l’Asador Palacios, Bernabéu i la Gelateria Jijonenca.

El programa Servei Responsable es basa en el foment de les bones pràctiques professionals en el sector de l’oci nocturn i l’hostaleria com una eina i un model d’actuació idoni i d’utilitat en el marc dels programes d’acció comunitària, escolar i familiar per a la prevenció de les drogodependències.

El regidor de Turisme i Oci, Javier Cantos, ha significat que són cada vegada més els empresaris de l’hostaleria i l’oci que estan conscienciats que «és millor un client responsable que fer caixa a costa de fomentar actituds irresponsables que a la llarga tenen conseqüències socials nefastes».

Els establiments hostalers participants s’han format en temes relacionats amb la dispensació responsable d’alcohol, la protecció al menor, el control en el trànsit i consum de drogues il·legals, la seguretat i control de les instal·lacions dels establiments públics, la capacitat de reacció del local davant situacions d’emergència i, en general, l’adequada prestació del servei i l’atenció als clients.

Mitjançant estes actuacions es posa de manifest el valor de la col·laboració i la corresponsabilització de l’hostaleria i el sector d’oci de Cullera en la prevenció de les drogodependències i la promoció d’un oci saludable i responsable.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada