EUPV de Sueca critica l’actitud passiva del govern local davant la crisi de la palla

EUPV de Sueca critica l’actitud passiva del govern local davant la crisi de la palla
  • La formació d’esquerra insta al Ple municipal perquè intervinga davant la conselleria per evitar que els llauradors, a més de perjudicats, siguen sancionats

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca denúncia públicament l’actitud complaent, submisa i passiva del govern municipal de Sueca (Compromís i GISPM) davant els greus perjuís que la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha provocat pel desgavellat i confús pla de recollida i crema de palla d’enguany. La prova és que gran part de la palla segueix estesa als camps sense poder cremar ni arreplegar com pretenien des de la conselleria.

A més de perjudicar greument els interessos dels agricultors, els responsables del govern autònom també han molestat la ciutadania més enllà del que venia sent habitual en prorrogar el calendari de cremes durant dos mesos quan sempre que s’ha fet, s’ha dut a terme en el curt termini de temps de dues o tres setmanes.

Aquesta situació també va afectar el resultat de la subhasta de les replaces del vedat, els ingressos de la qual es destinen a salaris de persones en atur que fan la funció de vigilància, reparacions, gastos generals i finalitats socials quan hi queda algun romanent.

Des d’EUPV de Sueca entenem que el confús calendari, i la manca de claredat en la delimitació de les zones autoritzades, ha provocat l’alçament d’actes de sanció contra arrossers per cremar la palla. És per això que cridem a tots els partits polítics representats en el Ple de la Corporació Municipal de Sueca a què adopten un acord que inste la conselleria a arxivar i deixar sense efecte totes aquestes denúncies.

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca

NOTÍCIES RELACIONADES: Accedeix des d’ací.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.