Cullera, protagonista d’una sèrie documental sobre ciutats d’anunci

Cullera, protagonista d’una sèrie documental sobre ciutats d’anunci
  • La producció audiovisual podrà vore’s en la futura televisió autonòmica valenciana

Cullera torna a convertir-se en un plató a l’aire lliure. La localitat és protagonista estos dies de ‘Filmoretrats’, una sèrie-documental sobre ciutats d’anunci i de cinema que roda la productora Makinaacción. L’audiovisual podrà vore’s en la futura televisió autonòmica valenciana, Àpunt.

El fet que Cullera haja sigut escenari de diversos espots de marques nacionals i internacionals ha cridat l’atenció dels productors, que han volgut investigar el perquè d’este interés en la ciutat per part de les grans multinacionals per a escollir Cullera com a escenari.

Ikea, Peugeot, Air France-KLM, la cervesa nord-americana Miller Lite o recentment el València CF són solament algunes de les firmes que s’han fixat en Cullera per a ambientar els seus audiovisuals.

La docu-sèrie consta de 3 capítols amb una durada de 50 minuts cadascun; s’estén a través de continguts transmèdia, alguns en suport audiovisual, que desenvolupen el concepte de la sèrie.

Filmoretrats també aborda les produccions cinematogràfiques i les sèries de televisió, camps en els quals Cullera també és prolífica amb pel·lícules rodades ja des dels 70 (El Virgo de Vicenteta, Biba (sic) la banda, Killer Barbies, Rencor, Atasco en la nacional, Cuéntame, etc.). Així indaga en el testimoniatge de persones que van prendre part en estos rodatges, que relaten la seua experiència com a testimonis o fins i tot com a extres.

Entre els protagonistes està el famós gastrònom local Salvador Gascón, qui ha fet alguna aparició en més d’un anunci com el popular d’Arròs Dacsa titulat ‘El valencià que no sabia fer paelles’ en la qual el prestigiós cuiner regenta una escola per a ensenyar a cuinar el plat estrella valencià. Gascón també ha aparegut en programes de televisió i en altres gèneres audiovisuals.

Film office
Finalment, arreplega les veus dels responsables municipals les quals ajuden a entendre la dimensió d’estes pel·lícules més enllà de la pantalla. Cullera, que ja treballa en la creació d’una Film Office local, facilita al màxim els rodatges, ja que valora el seu impacte molt positivament en termes de promoció de la marca turística.

Alguns dels aspectes que des dels 90 han convertit Cullera en una de les ciutats preferides per als rodatges són la seua proximitat a València, el clima que garantix més de 300 dies de sol a l’any i la possibilitat de trobar les més diverses localitzacions (mar, muntanya, riu, llac, etc.) en un radi de distància molt curt, la qual cosa facilita el desplaçament dels equips i l’estalvi de costos.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.