Sueca gasta 468.000 euros de la donació dels família Gómez Trenor per al molí

Sueca gasta 468.000 euros de la donació dels família Gómez Trenor per al molí
  • Obres de consolidació d’elements de subjecció danyats, reparació de les cobertes que presenten filtracions d’aigua i condicionament de les fusteries exteriors deteriorades

L’Ajuntament de Sueca ha iniciat en les darreres setmanes els treballs de la primera fase de la restauració i rehabilitació del Molí del Passiego. Amb esta primera obra, Sueca comença el camí cap a la recuperació arquitectònica del conjunt patrimonial únic que alberga la capital arrossera.

Les obres tenen un finançament de vora 468.000 euros que es costejaran amb els diners que la família Gómez Trenor, antiga propietària de l’immoble, va donar al consistori suecà amb la finalitat d’iniciar els treballs de conservació. Això no obstant, el projecte de restauració ha participat en diferents convocatòries de subvencions que si resulten aprovades s’invertiran també en pròximes fases de la rehabilitació.

L’adjudicatària de l’obra ha estat finalment Contrafforte Restauro SL, una empresa especialitzada i amb gran experiència en el sector de la rehabilitació i restauració d’edificis patrimonials. I les actuacions, que està previst que finalitzen abans del pròxim mes de juny, es centraran en la consolidació i restauració d’elements estructurals i constructius danyats per dotar al conjunt de les condicions de seguretat i estabilitat necessàries per a evitar la progressiva degradació d’algunes de les seues parts o el col·lapse d’altres.

El conjunt d’edificis i instal·lacions del Molí del Passiego, bé protegit amb la qualificació de Bé de Rellevància Local (BRL), va ser adquirit per l’Ajuntament de Sueca en maig de 2015 per a la seua recuperació i rehabilitació amb l’objectiu de donar-li un ús públic.

Es tracta d’un testimoni únic de la industrialització del sector agrari, un complex excepcional d’edificacions vestigi de la història de Sueca i dels valencians.

Primera fase de les obres
L’actuació general consistirà en la consolidació d’elements de subjecció danyats, la reparació de les cobertes que presenten filtracions d’aigua per aconseguir el seu aïllament i estanqueïtat, i el condicionament de les fusteries exteriors deteriorades.

Es prioritzaran els treballs en les zones del magatzem de recepció i la trilladora, on algunes parts de la coberta estan molt danyades. A més, serà necessària també l’aplicació de mesures preventives contra l’atac d’insectes en totes les cobertes, la major part d’estes sustentades amb bigues i corretges de fusta.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el primer tinent d’alcalde, Salvador Campillo i el regidor de Patrimoni, Vicent Baldoví, han supervisat l’inici dels treballs.

Ajuntament de Sueca

NOTÍCIA RELACIONADA:
23 desembre, 2016.  La Diputació destina 200.000 euros a impulsar projectes de dinamització turística a Sueca i Cullera

23 desembre, 2016. Diputació insisteix en què enguany invertirà 150.000 euros en el Molí de Passiego


  1. […] de la comarca amb 150.000 euros. La primera fase de la restauració del molí del Passiego, pressupostada amb 467.967,50 euros en rebrà 100.000. Els altres 50.000 seran per a l’adequació i insonorització del local de […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada