Compromís per Almussafes critica la “falta de sensibilitat” de la Regidoria d’Igualtat

Compromís per Almussafes critica la “falta de sensibilitat” de la Regidoria d’Igualtat
  • L’ajuntament programà en el marc del Dia Internacional contra les Violències de Gènere una sessió de balls cubà-llatí

Les activitats organitzades des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat no han estat mai exemptes de polèmica. Ja en el primer any de mandat socialista des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat organitzaren un curs d’imatge personal dirigit a dones, curs que va ser per Intersindical denunciant públicament per tractar-se d’un curs “sexista” i “impresentable”.

Lluny de corregir el rumb, la tria d’activitats per part d’aquesta regidoria ha estat moltes vegades poc encertada. Així s’han organitzat baix el concepte d’Igualtat, activitats com un taller d’enfortiment del sol pelvià o una visita a un museu de l’orxata, que si bé són activitats acceptables per a una regidoria de Serveis Socials i Sanitat o de Cultura respectivament, res hi tenen a veure amb la Igualtat. Per això des de Compromís considerem que vincular les polítiques d’igualtat a activitats com aquestes desvirtuen i banalitzen la importància d’aquestes polítiques.

Però aquesta vegada s’ha arribat un pas més lluny. Primerament perquè davant dels assassinats masclistes d’Elda i d’Alzira de les darreres setmanes, ni des de l’Ajuntament ni des de la mateixa regidoria han manifestat públicament el condol a les víctimes ni s’han organitzat concentracions de rebuig, mentre si que ha estat així per part dels principals ajuntaments de la comarca.

Però sobretot el que és més greu i preocupant, és que en un moment en el qual cal solidaritzar-se i mostrar empatia amb les víctimes i el rebuig més ferm a la violència masclista, des de la regidoria tinguen l’atreviment, la frivolitat i la falta de respecte d’organitzar el dia contra les Violències de Gènere una classe de ball Cubà-Llatí per a “fer esport contra la violència de gènere”.

Per això des de Compromís per Almussafes exigim novament a la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud i a González com a alcalde i màxim responsable, que rectifiquen i canvien de rumb a la política d’aparador que estan duent a terme, política que lluny d’ajudar a l’emancipació de la dona i la igualtat entre gèneres el que fan és consolidar els estereotips sexistes.

Compromís per Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada