Almussafes acull un curs per a formar al personal sanitari en educació sexual

Almussafes acull un curs per a formar al personal sanitari en educació sexual
  • La formació permetrà implementar de manera adequada el contingut arreplegat en aquest programa impulsat per la Generalitat per als escolars de 2º i 3º d’ESO

Un total de 32 professionals de l’àmbit sanitari, entre els quals es trobaven pediatres, infermers, matrones i metges de família van participar fins al passat dimarts 21 de novembre en la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes en un curs de formació integrat en el Programa d’Intervenció en Educació Sexual (PEUS) de l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES), institució pertanyent a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública. La formació rebuda pels assistents els permetrà implementar de manera adequada el contingut arreplegat en aquest programa impulsat per la Generalitat Valenciana per als escolars de 2º i 3º d’ESO.

Els assistents, procedents de diferents centres d’atenció primària i especialitzats d’Almussafes, Xàtiva, Tavernes de la Valldigna, Utiel, Alfafar, Cullera, Moixent i Gandia, han rebut 40 hores de contingut formatiu des del passat 3 d’octubre en les citades instal·lacions, cedides gratuïtament pel consistori municipal per al desenvolupament d’aquesta iniciativa que té per objectiu principal educar en valors que promocionen una vivència positiva de la pròpia sexualitat i uns comportaments sexuals concordes amb les opcions més saludables.

El seminari, denominat ‘Curs de formació i capacitació en educació per a la salut sexual’ i impartit els dimarts en horari de 9 a 14 hores per professionals especialitzats en sexologia, psicologia i metges de promoció per a la salut, també té entre les seues finalitats preparar al personal sanitari per a capacitar als joves en el maneig de la presa de decisions perquè les conductes sexuals estiguen concordes als seus propis desitjos i compatibles amb la protecció de la pròpia salut sexual, la prevenció d’embarassos no planificats i d’infeccions de transmissió sexual.

Estructura del programa
El Programa PEUS consta consta de tres unitats didàctiques impartides als joves a través de quatre dinàmiques en les aules. Els tallers, titulats “Som éssers sexuats”, “Explore, reconec i signifique el meu cos”, “Valore el risc i decidisc” i “Els comportaments sexuals i la salut sexual”, estan elaborats per a desenvolupar-se en aproximadament 100 minuts en una sessió o en dues el més properes possibles en el temps.

En les mateixes s’empren diferents tècniques de dinàmiques de grup que faciliten, d’una banda, el canvi d’actituds i, per una altra, la interacció amb els adolescents. En les sessions s’aborden qüestions clau del fet sexual humà com la identitat sexual i de gènere, l’orientació sexual, la igualtat de gènere, la diversitat sexual i de gènere, l’enamorament, el desig sexual, les relacions eròtiques, el plaer i la negociació.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.