Presenten el llibre ‘Els valencians, des de quan són valencians?’a la Falla Bernat Aliño de Sueca

Presenten el llibre ‘Els valencians, des de quan són valencians?’a la Falla Bernat Aliño de Sueca
  • El treball de Vicent Baydal ha corregut el País, de dalt a baix, explicant els orígens de la identitat valenciana

El llibre Els valencians, des de quan són valencians?, publicat per l’editorial Afers fa un any i mig, ha sigut tot un èxit editorial, amb quatre reimpressions i milers d’exemplars venuts.

No debades, el seu autor, Vicent Baydal, ha recorregut les comarques valencianes presentant-lo ací i allà, atés l’interés que han despertat les seues investigacions sobre l’origen medieval de la identitat valenciana.

En concret, l’obra explica de manera empírica i molt didàctica la formació d’una consciència col·lectiva vinculada a la comunitat política del regne medieval de València, des de la seua fundació per part de Jaume I en 1238 fins a la dècada de 1360, en la qual es consolidaren les Corts Valencianes i la Generalitat com a organismes de govern del conjunt d’habitants del territori valencià.

El resultat és l’avançament de la datació del naixement de la identitat valenciana, quasi mig segle abans del que es pensava, en paral·lel als progressos de la unificació jurídica i governativa del regne durant els seus primers 125 anys d’història.

Un llibre que ha despertat l’interés de milers de valencians i que no ha deixat indiferent a ningú. Ara tancarà el seu periple de presentacions, després d’haver-ne fet quasi mig centenar, i ho farà a Sueca, en el cicle de presentacions literàries de la Falla Bernat Aliño.

Serà este divendres 24 de novembre a les 19:30 hores en el seu casal faller (C/ Les Palmeres, 7), amb la introducció del president i el vicepresident de la falla i del valencianista Sergi Núñez de Arenas.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada