Cullera homenatja el doctor Alemany, el seu acadèmic de la llengua

  • El lingüista serà recordat en les Jornades d’Estudis locals pel seu extraordinari treball

jose-alemany-bolufer

José Alemany i Bolufer

El doctor José Alemany i Bolufer, una de les figures nacionals més destacades del món de la llengua, serà homenatjat en la clausura de les XIII Jornades d’Estudis de Cullera, previstes per als dies 24, 25 i 26 de novembre.

El filòleg, hel·lenista, lexicògraf i traductor va ser catedràtic de llengua grega en la Universitat de Granada (oposició per a la qual va competir amb Ángel Ganivet i el mateix Miguel d’Unamuno) i va treballar en la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola i la Reial Acadèmia de la Història.

David Prieto García-Seco, professor de l’àrea de llengua espanyola de la Universitat de Múrcia, serà l’encarregat de recordar a Alemany en una conferència que servirà de clausura per a les Jornades d’Estudis.

Al llarg de la seua vida, el lingüista cullerenc va traduir moltes obres d’idiomes com el francés, el sànscrit o el grec. Fou autor d’escrits de caràcter històric, editor de textos medievals espanyols i a ell es deu també una gramàtica grega publicada pòstumament.

El secret per a saber tants idiomes eren més de dotze hores diàries de treball i estudi. Així, coneixia llengües indoeuropees, germàniques, ural-altaiques, semítiques, africanes i ameríndies.

Alemany, mort en 1934, ja va ser homenatjat en 1966 per l’Ajuntament de Cullera, com a commemoració dels 100 anys del seu naixement. Este 2017 s’aprofita el centenari de la publicació del Diccionari de la Llengua Espanyola per a tornar a recordar al lingüista.

Més sobre les Jornades
Del 24 al 26 de novembre, més de 40 experts faran comunicacions i conferències, un total de 25 propostes temàtiques que aprofundiran en aspectes com el patrimoni, la història, la cultura, l’arqueologia, l’art, la sostenibilitat i el medi ambient de Cullera.

Enguany, un dels temes estrella de les jornades és el de la memòria de la Torre vigia del Cap, investigació duta a terme per l’arqueòleg municipal Kike Gandia juntament amb  Pablo Rodríguez i Grabielle Agnelo.

La inscripció per a les jornades és lliure i gratuïta i es podrà efectuar fins al 24 de novembre a les 12 hores.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.