Llicència provisional a les televisions municipals d’Algemesí i Sueca

Llicència provisional a les televisions municipals d’Algemesí i Sueca
  • Sueca TV seguirà emetent mitjançant Ribera TV fins a acabar el contracte que venç en finalitzar desembre

La Generalitat Valenciana ha atorgat llicència provisional al canal públic de televisió digital terrestre (TDT), informà ahir l’Ajuntament de Sueca mitjançant una nota de premsa. Això possibilitarà “reprendre pròximament les emissions del canal que ha emprat fins ara Sueca Tv i també Berca TV”, s’afirma a l’esmentat comunicat.

tall-emissions-suecatv-26-set-2017

Avís del tancament d’emissions el setembre passat

Ambdós ajuntaments s’havien quedat sense cobertura legal en novembre de 2015. Emetien des de la televisió privada Sucro TV, que en el seu moment va ser adquirida a Libertad Digital, fins a finals de setembre. L’emissora formava part de les quatre que conformen la demarcació territorial de la Ribera, tres d’elles comercials i una quarta institucional (mai adjudicada fins ara).

Llicència anul·lada
La sala tercera del Tribunal Suprem anul·lava en juliol de 2015 la majoria de les 42 canals adjudicats al País Valencià davant un recurs presentat per Tele Elx. I la Generalitat tornava a baremar i concedir les emissores mesos més tard. Entre les tres comercials de la Ribera no es trobava l’adjudicatària original.

Amb posterioritat n’atorgaren dues de les tres (Ribera Televisió SLU i Editorial Prensa Valenciana SA) atés que la tercera guanyadora de la convocatòria, Punto 7 Servicios Auxiliares de TV SL, bé no ratificà el seu interés per la concessió o bé no complia els requisits exigits en la licitació original.

Així, Sucro TV es va veure forçada a tancar les emissions. Els ajuntaments reaccionaren un any més tard (la necessitat de constituir un nou consorci per a la TDT arribà al Ple de Sueca en desembre de 2016). En eixe procés va rebre l’ordre de tancament que estava previst per al passat 30 de setembre.

Mentre l’Ajuntament d’Algemesí va decidir mantenir les emissions a través de les possibilitats que ofereix internet (SmartTv a través del canal Lifestream, YoutTube, Vimeo i les més populars xarxes socials), l’Ajuntament de Sueca optà per arribar a un acord amb Ribera TV fins a acabar l’any. Açò li reporta a la capital de la Ribera Baixa un cost adicional d’uns 3.000 euros al mes. Van a mantindre el contracte, segons la nota de premsa emesa ahir pel consistori suecà.

Crítiques de l’oposició per falta de previsió
L’oposició a l’Ajuntament de Sueca, bàsicament PP i PSPV-PSOE, foren especialment crítics amb la reacció tardana d’Isabel Jiménez (Compromís), regidora de Comunicació. Li advertiren que la seua gestió podia conduir al tancament de les emissions, com així es va produir. Jiménez els acusà d’alarmistes.

La nota de premsa de l’Ajuntament de Sueca d’ahir no especifica data, aproximada o concreta, de l’inici d’emissions a través del nou canal institucional.

RBi

NOTÍCIES RELACIONADES:
27 setembre, 2017. Sueca TV tanca emissions a l’espera de la posada en marxa del consorci comarcal de televisió

29 setembre, 2017. El PSPV de Sueca recorda a la regidora Jiménez que les crítiques també entren en el sou

DOCUMENT: Resolucio_llicencia_TDT_Algemesi_i_Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.