Excursió a la València de la República per a tancar la Setmana de la Memòria d’Almussafes

Excursió a la València de la República per a tancar la Setmana de la Memòria d’Almussafes
  • Els assistents van comptar amb un guia i van gaudir, a més, de diversos recitals i miniconcerts en alguns dels enclavaments

Almussafes va posar diumenge 12 de novembre el punt i final a la I Setmana de la Memòria Democràtica organitzada pel consistori municipal amb una visita a València en la qual un total de 44 almussafenys i almussafenyes van conèixer de prop i de la mà d’un guia els espais públics més característics del període històric en el qual la ciutat es va convertir en la capital de la II República Espanyola.

D’aquesta forma, els participants van realitzar un recorregut pels fets més rellevants succeïts durant aquella època al mateix temps que visitaven els llocs en els quals es van desenvolupar, entre els quals destaquen la plaça de l’Ajuntament, l’edifici de Correus, la Llotja o alguns dels carrers amb connotació republicana. A més, van tenir l’oportunitat de visitar una exposició del científic republicà José Royo i el Museu del Carmen.

Durant l’itinerari, en el qual va participar la regidora de la Memòria Democràtica de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra, es van combinar les explicacions amb miniconcerts de dolçaina i recitals de poemes en alguns dels enclavaments visitats. En el punt en el qual va finalitzar l’excursió, les Torres de Serrans, els assistents van gaudir d’una actuació amb baix i violí en la qual es van escoltar també diverses composicions.

L’edil delegada de l’àrea, que qualifica l’experiència com a “exitosa i molt completa”, valora positivament l’acolliment del conjunt de propostes plantejades pel consistori municipal per a celebrar per primera vegada a Almussafes la Setmana de la Memòria Democràtica, en la qual també s’han programat una taula redona, una exposició, una obra de teatre i dues pel·lícules amb temàtica relacionada amb aquesta commemoració.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada