El Barbablu del suecà Carlos Pavía guanya la primera regata entre Gandia i Cullera

El Barbablu del suecà Carlos Pavía guanya la primera regata entre Gandia i Cullera
  • És la primera vegada que es disputa aquesta regata mitjançant el sistema de temps compensats

  • Slainte i Fandanguito van completar els llocs d’honor | L’escàs vent va ser el protagonista

Emocionant i divertida. Així va ser la X Regata Torre del Marenyet, la primera regata que es va disputar entre Gandia i Cullera mitjançant el sistema de temps compensats i que va tenir lloc dissabte passat.

El vencedor va ser un habitual del podium, el veler Barbablu (Club Nàutic de Cullera) del suecà Carlos Pavía. Per darrere van quedar el Slainte (CN Cullera) dels germans Marcos i Alejandro Grau i el Fandanguito (Real Club Nàutic de Gandia) d’Ignacio Frasquet.

Per categories, en la classe regata plus van ocupar les primeres posicions el Barbablu, el Slainte i el Jambo. En la classe regata van ser el Formidable, el Haddock i el Tortooga. I en la classe club el Fandanguito, el Tourane i la Salada.

Va haver-hi un total de 18 participants. I, a més, es va donar un trofeu al Sarantín II (CN Cullera), de Vicente Salvador Sanjuán, per a premiar la seua constància després d’haver arribat en últim lloc.

Escàs vent
La regata es va disputar mitjançant el sistema de temps compensats, és a dir, les embarcacions no van eixir totes alhora, sinó que van eixir de forma escalonada, sent els velers amb més rating (els més lents) els que eixien primer. D’aquesta forma, la prova va agafar emoció perquè el primer a arribar a Cullera en temps real seria també el guanyador.

La primera eixida programada al migdia es va haver d’anul·lar per l’escàs vent i els participants van haver d’esperar uns 15 minuts a que pujara el vent per a poder començar. No obstant açò, l’escàs vent va ser el protagonista de la jornada.

El Fandanguito va començar liderant la prova, però a l’altura de la costa de Tavernes de la Valldigna el Slainte li va agafar el testic. A partir d’aquell moment el vent va caure i els vaixells que venien per darrere els van agafar.

El final va estar molt renyit. El vent va tornar a pujar i el Fandanguito, el Slainte i el Barbablu van estar lluitant per la victòria i passant-se uns a uns altres. Fins que finalment el veler de Carlos Pavía va aconseguir creuar la meta el primer cap a les quatre de la vesprada.

Final de lliga renyit entre el Slainte i el Barbablu
Només falta una regata perquè acabe la lliga local i es conega al guanyador. Però sembla que l’emoció durarà fins a l’últim moment. El Slainte dels germans Grau lidera de moment la lliga, però a tan sols 3 punts de diferència del Barbablu de Carlos Pavía. El Slainte té 24 punts i el Barbablu 27.

De manera que, encara es desconeix qui es farà amb la victòria final. El que guanye l’última regata guanyarà la lliga, però si cap dels dos guanyara, dependrà de les posicions que aconseguisquen en l’última prova.

R.

Fotografia de la tripulació del Barbablu / DIEGO MORENO

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.