El PP insta al Consell a mantenir l’Hospital de la Ribera com a centre de referència

El PP insta al Consell a mantenir l’Hospital de la Ribera com a centre de referència
  • Presentaran mocions en tots els ajuntaments perquè els governs locals vetlen pels interessos dels ciutadans

El Partit Popular de la província de València (PPVAL) coordinarà accions en tots els ajuntaments de la Ribera Alta i Ribera Baixa per a instar al Consell a mantenir a l’Hospital d’Alzira com a hospital de referència per a “blindar” la cartera de serveis i la qualitat assistencial i assegurar que els ciutadans “no vegen minvats els seus drets sanitaris, davant el caos en la gestió sanitària a la qual ens està portant l’actual consellera Carmen Montón”.

Així s’ha acordat durant la reunió comarcal mantinguda en La Ribera amb responsables locals del PP on es va posar en valor que per al PP, l’excel·lència sanitària i l’atenció assistencial dels veïns dels municipis als quals dóna cobertura, és “irrenunciable”.

Exigiran un seguiment i avaluació trimestral tant de les llistes d’espera quirúrgiques i assistencials com de l’atenció

Per açò, el PPVAL instarà a la consellera de Sanitat, Carmen Montón a mantenir aquesta consideració en el nou mapa sanitari en el qual treballa el seu departament i que preveu dividir la Comunitat Valenciana en només sis àrees assistencials que inclouran, de forma repartida, els actuals 24 departaments en els quals es distribueix la població ara.

D’aquesta manera, “ens asseguraríem que es mantenen totes les especialitats amb les quals actualment explica l’Hospital d’Alzira i que, per tant, els veïns de la Ribera no hagen de desplaçar-se a altres centres sanitaris per a ser atesos, que és el que sembla que Sanitat pretén amb aquest canvi”.

Després de molts mesos de “desinformació” per part de la consellera i de la “impossibilitat” de demostrar que la proposta de la conselleria “vaja a ser millor per als treballadors o veïns de la Ribera”, el PPVAL coordinarà mocions en tots els ajuntaments perquè Montón assegure que l’Hospital de la Ribera va a mantenir la seua carta de serveis amb l’objectiu que els veïns de les comarques afectades “seguisquen gaudint d’una assistència de primer nivell”.

Avaluacions trimestrals
A més, i a partir del mes de març, data en la qual està prevista la reversió, i davant la situació actual en la qual la consellera encara no té un pla per a mantenir l’actual qualitat assistencial, el PP exigirà que es publiquen les llistes d’espera diagnòstiques i quirúrgiques i que es realitze de forma trimestral una avaluació tant de les llistes d’espera com de l’atenció sanitària en el Departament de Salut de la Ribera.

Una avaluació que es realitzaria amb els representants municipals dels municipis afectats, per a comprovar que el servei “no es degrade”. Aquesta petició es produeix després de la desconfiança generada per l’equip de la consellera Montón en relació a les llistes d’espera quirúrgiques que “han aconseguit un rècord històric”.

“Les condicions laborals que proposa Montón no són un segur a tot risc per als treballadors tal com ho està plantejant, justament el contrari”

En l’actualitat les llistes d’espera de l’Hospital de la Ribera són molt inferiors a la mitjana de la resta d’hospitals, per la qual cosa “el just” és que la consellera Carmen Montón, “es comprometa a mantenir aquestes dades en el futur”.

Així mateix, el PPVAL ha advertit de la inseguretat jurídica en la qual la conselleria està proposant deixar als treballadors de l’Hospital. “És un moment clau i si no es fan bé les coses els llocs de treball i les condicions laborals del personal que actualment estan fent possible aquests serveis en el Departament de Salut de la Ribera, van a estar permanentment penjant d’un fil i sense cap tipus d’estabilitat ni seguretat laboral, la qual cosa directament influirà en la qualitat del servei que es preste”, ha assenyalat el portaveu de Política Social en Les Corts, José Juan Zaplana.

“Les condicions laborals que està proposant Montón als treballadors no són per res un segur a tot risc per als treballadors tal com ho està plantejant, és just el contrari. La figura “a extingir” que es proposa per als contractes dels treballadors provocarà una inestabilitat en el futur personal i professional dels mateixos”, ha advertit. “Com ja es va dir i li va costar el lloc al comissionat San Feliu, sembla que l’únic interès que se cerca amb aquesta fórmula és deixar als treballadors en precari per a poder tirar-los i poder endollar i contractar a amics i familiars del PSPV i Compromís, alguna cosa en el que la Consellera Montón és una campiona”.

En l’actualitat la plantilla en el Departament de Salut de la Ribera té 2.100 empleats entre personal laboral i estatutaris, que disposen de carrera professional, promoció interna, salari flexible amb incentius i un conveni col·lectiu.

Partit Popular


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.