El saxofonista Ricard Capellino, nou director de la Mostra Sonora de Sueca

El saxofonista Ricard Capellino, nou director de la Mostra Sonora de Sueca
  • Substitueix Voro García, recentment nomenat com a nou director del Festival Internacional de Música Contemporània Ensems

La Mostra Sonora de Sueca, el festival de música internacional de nova creació que arribarà pròximament a la seua 14ª edició, ha fet oficial este divendres el nomenament del suecà Ricard Capellino com a nou director de la mostra de música d’avantguarda.

Des que l’Institut Valencià de Cultura va fer pública la notícia del nomenament de Voro García, director de la Mostra Sonora, com a nou director del Festival Internacional de Música Contemporània Ensems, el nom de Capellino s’ha postulat amb força per substituir-lo, no en va, ell va estar també un dels artífexs dels inicis de la Mostra.

Nou capità a bord, però el mateix rumb cap a un horitzó ben definit. “La idea general serà apropar la música de nova creació a la major part de públic possible, com s’ha intentat fer fins ara en les darreres edicions, mitjançant una programació per a oients “experts” que ja consideren Sueca com un punt de referència al panorama nacional i internacional, però sobretot ampliant el vessant pedagògic – comunicatiu per a tot el públic assistent” ha afirmat el nou director.

Pel que fa a la programació, es treballa en algunes línies bàsiques de cara al futur de la Mostra. Les pròximes edicions, sota la direcció de Capellino, sustentaran el seu programa sobre tres eixos fonamentals: D’una banda, primaran les propostes de grups amb un bagatge i compromís ferm en la interpretació de música actual, en l’àmbit nacional i internacional, d’altra, la Mostra serà també una plataforma de suport a joves compositors i noves propostes de creació i persistirà en l´apropament als joves, mitjançant la participació de les escoles, i accentuant la part pedagògica i informativa per al públic assistent als concerts.

El nou cap visible de la Mostra Sonora ha volgut fer palés l’agraïment al seu antecessor i alhora també a l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura que encapçala Vicent Baldoví, per la confiança depositada en la seua persona. Entusiasmat pel nou repte que assumeix, ha conclòs: “Ara cal esperar que tot el bagatge i les idees que bullen al meu cap puga portar-les a bon port”.

Baldoví ha volgut felicitar també a Capellino, a qui ha reconegut com la persona més encertada per succeir a García en la continuïtat de la Mostra Sonora de Sueca.

Un suecà a l’avantguarda de la música de nova creació
Ricard Capellino (Sueca) compta amb una important trajectòria avalada per diferents guardons i medalles de finalista en certàmens tan nacionals com internacionals. Capellino inicia els seus estudis musicals a Sueca i des de 1999 pertany al cos de professors de Música i AA.EE i exerceix la seua faceta pedagògica en diversos Conservatoris Professionals de Música, sent convidat en ocasions a impartir classes magistrals i conferències en prestigiosos centres de l’estranger.

Ha participat com a intèrpret i solista en nombroses parts del món com ara París, Bordeus, Berlín, Estrasburg, Basilea, Lisboa, Milà, Hèlsinki, Amsterdam, Sao Paulo, Madrid, Alacant, Santiago de Xile, Salamanca.També en diferents cicles i festivals internacionals de música contemporània (Festival Música “Música Nova” Sao Paulo, “contemporaneamente-Lodi” de Milà, ENSEMS de València, “Unerhörte-Musik” de Berlín, “Klang Festival” a Hèlsinki, Mostra Sonora de Sueca, Institut Cervantes de París, Festival “Smash” Salamanca, Auditori Nacional de Música Madrid, “músicad’hoy” de Madrid, “Opus Festival” de Bourdeaux, etc.).

Té diversos registres per a RTVE, RNE, Ràdio i Televisao de Portugal o Ràdio 1 de Finlàndia, entre altres, i és convidat, sovint, a participar en xerrades, jornades i congressos de saxòfon.

Implicat en la interpretació de música contemporània, col·labora i ha participat amb diferents ensembles internacionals com TDM Trio De Màgia i l’Ensemble Espai Sonor, compaginant esta faceta amb la pedagògica i la investigadora. Actualment forma part del grup Feedback.

A Sueca, el seu nom és reconegut també com impulsor del Festival Sueca Sax que celebrarà pròximament la seua tercera edició.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.