Almussafes ultima la creació del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència

Almussafes ultima la creació del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència
  • Del 6 al 10 de novembre els candidats han dut a terme la campanya electoral per a recaptar el suport dels seus companys i el 14 se celebraran les eleccions

El procés per a la creació del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes entra en la seua recta final. Després del període de presentació de sol·licituds, que va finalitzar el passat dijous, el passat dilluns 6 de novembre va començar la campanya electoral en la qual els candidats intentaran convèncer als seus companys perquè els voten el dia de les eleccions, que se celebraran el pròxim dimarts 14 de novembre en els tres centres educatius de la localitat.

En total, s’han presentat 52 alumnes del CEIP Almassaf, CEIP Pontet i l’IES Almussafes, els qui el passat divendres 3 de novembre es van reunir en la sala de conferències del Centre Cultural per a conèixer els elements clau que intervenen en la creació de la campanya electoral que romandrà oberta fins a aquest divendres 10.

Després d’aquests particulars comicis, per als quals s’instal·laran urnes en els col·legis, eixiran triats 20 representants, que són els que entraran a formar part d’aquest organisme consultiu, que també incorporarà suplents.

El Consell Municipal de la Infància que, segons la regidora delegada de la Infància Teresa Iborra naix “amb la finalitat que s’involucren i participen en la societat en la qual viuen”, estarà integrat exclusivament per xiquets i adolescents d’entre 8 i 16 anys, els qui debatran sobre aspectes determinants per al seu desenvolupament com a persones com són la participació social, l’educació, la promoció del dret a la salut, el foment d’una societat intercultural en la qual es potencie la convivència i el respecte, l’impuls d’accions culturals, d’oci i esportives, la interacció amb diferents col·lectius generacionals i la posada en marxa d’accions de gestió urbana i mediambiental.

Les seues decisions seran escoltades pel ple del mateix, que estarà constituït per persones de diferents àmbits relacionats amb la infància i presidit per la pròpia edil Teresa Iborra i la missió del qual serà valorar i aprovar les propostes formulades per a la seua possible implementació per part del consistori municipal.

La presentació oficial del Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes es durà a terme el pròxim dilluns 20 de novembre coincidint amb el Dia Universal del Xiquet, jornada en la qual es commemora l’aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 per part de l’Assemblea General de l’ONU.

Autoritats locals, membres electes i els seus familiars i ciutadania en general, participaran en aquest acte, en el qual s’aprofitarà per a lliurar als triats una còpia del acta de regidor del consell i una carpeta amb material perquè puguen desenvolupar les seues noves funcions com a membres del consell.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.