Almussafes prepara l’adhesió a la xarxa AFIC de suport al comerç

Almussafes prepara l’adhesió a la xarxa AFIC de suport al comerç
  • L’ajuntament comptarà en breu amb un Portal del Comerciant on els integrants del sector podran trobar informació relativa a aquest àmbit

  • La regidora de Comerç convocarà una reunió amb l’Associació d’Empresaris i Comerciants per a informar-los de la iniciativa

Almussafes inicia els tràmits per a adherir-se a la Xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), amb la qual el consistori busca potenciar el desenvolupament de les prop de 400 pimes que hi ha en l’actualitat en el municipi.

Després de la reunió de la regidora de Comerç de l’Ajuntament de la localitat amb el director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, tots dos convocaran a l’Associació d’Empresaris i Comerciants (AECAL) per a explicar-los el projecte i els avantatges que suposarà la pertinença a aquest organisme, entre els quals es troba la sol·licitud de subvencions i la creació d’un portal del comerciant amb abundant informació d’utilitat per a la modernització i innovació dels seus negocis.Ahir dimecres 8 de novembre al matí, la regidora de Comerç de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud, es va reunir amb el director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, per a iniciar els tràmits administratius que permetran l’adhesió de la localitat a la Xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC).

Des de l’àrea que coordina Calatayud, es pretén donar un major suport al comerç de proximitat i a l’empreniment per a aconseguir un major desenvolupament de les aproximadament 400 pimes registrades en el municipi en l’actualitat i, paral·lelament, potenciar la creació de nous llocs de treball en aquest sector, afavorint l’ordenació i modernització.

Per a posar en marxa el procediment que desembocarà en la citada adhesió, el consistori es reunirà en breu amb els representants de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de la localitat (AECAL) per a recaptar la seua opinió sobre les inquietuds i necessitats d’aquest col·lectiu. Durant la trobada se’ls explicarà en què consisteix la iniciativa i els beneficis que suposa formar part d’aquest organisme, impulsat des de la pròpia Generalitat Valenciana.

La pertinença a la Xarxa AFIC permetrà l’accés a subvencions tant directament a l’Ajuntament com a l’associació, la participació en programes de formació i la sol·licitud d’ajudes per a la celebració de fires comercials, entre altres avantatges. Aquests seran alguns dels temes que es tractaran durant aquesta convocatòria, a la qual està prevista l’assistència del director general, qui s’ha compromés a facilitar les màximes dades als comerciants i empresaris locals.

Entre les mesures que el govern municipal implementarà en el marc d’aquesta adhesió destaca la creació del Portal del Comerciant, una plataforma virtual en la qual el sector tindrà al seu abast tota la informació relativa a legislació, administració i promoció, entre altres assumptes.

La Xarxa AFIC
La xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial és un instrument a través del qual la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb les administracions locals, impulsa el procés de modernització i ordenació del comerç de proximitat. Estructurada de manera descentralitzada, permet acostar l’actuació administrativa a un alt percentatge d’usuaris, facilitant-los un interlocutor especialitzat i convertint-se així en nexe d’unió permanent entre comerciants, les seues organitzacions representatives i l’Administració.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.