Almussafes tracta més de 150 pins contra plagues com la processionària

Almussafes tracta més de 150 pins contra plagues com la processionària
  • L’ajuntament aposta enguany pel sistema de l’endoterapia vegetal, el tractament preventiu amb major fiabilitat que aplica una tècnica d’injecció directa al tronc

L’Ajuntament d’Almussafes aposta per tractaments sostenibles per a actuar contra les plagues en l’arbratge dels parcs i jardins públics. L’empresa responsable de la neteja i manteniment de tots estos espais, tant dins com fora del nucli urbà, CESPA, va iniciar la passada setmana la intervenció en els més de 150 pins existents en la localitat amb endoterapia vegetal, el sistema més efectiu i més respectuós amb el medi ambient per a previndre la presència de la processionària.

L’aplicació d’injecció directa arborsystems és la tècnica més neta, ràpida i eficaç per a combatre les plagues i malalties dels arbres, per la qual cosa des del consistori d’Almussafes no han dubtat a triar este mètode per a preservar el seu arbratge urbà, especialment els més de 150 pins registrats tant dins del nucli urbà com en les àrees industrials i en el Parc Rural.

El sistema consistix en la injecció directament en el tronc de l’arbre d’una substància fitosanitària o fitofortificant que es distribuïx per tot el sistema vascular de la planta, arribant a tots els punts de l’arbre i servint de medicament per als arbores. En l’actualitat, està considerada pels experts com la tècnica amb major efectivitat per a la lluita contra la processionària del pi, una plaga que té efectes tant sobre les persones com sobre els animals de companyia, ja que pot provocar importants reaccions al·lèrgiques amb el simple contacte.

“Ens trobem en la millor època per a l’aplicació d’este tractament preventiu d’alt rendiment que no sols garantix més seguretat en l’aplicació, sinó que a més evita la volatilització del producte, amb la qual cosa s’aconseguix una millora efectiva per al conjunt del medi ambient”, explica la regidor de medi ambient, Teresa Iborra.

A més, enguany s’està reforçant la intervenció en l’arbratge al detectar que pot produir-se un repunt de la plaga com a conseqüència de la sequera i de les altes temperatures que encara s’han mantingut durant l’estació tardorenca. De fet, “l’empresa concessionària del servici també realitzarà un seguiment específic per a comprovar l’efectivitat de les tècniques aplicades”, afig Iborra.

Amb l’arribada de la primavera, s’actuarà amb el mateix mètode de nul·la incidència mediambiental en el control preventiu de l’aparició de plagues en altres espècies arbòries de la població, com els ciprers, els falsos plataners i els oms.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.