L’Ajuntament d’Almussafes baixa l’IBI urbà d’ús residencial per a l’any que ve

L’Ajuntament d’Almussafes baixa l’IBI urbà d’ús residencial per a l’any que ve
  • El coeficient ha passat del 0,70 % en el 2007 al 0,41 % en el 2018, fregant el mínim legal aplicable, el 0,40%

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, responsable directe de la Regidoria d’Hisenda, ha impulsat una sèrie d’iniciatives tributàries i fiscals de gran envergadura per a la ciutadania i també per al sector industrial de la localitat, amb la proposta de modificació de les ordenances fiscals que va presentar en el ple extraordinari de dijous passat i que s’aplicarà a partir del pròxim exercici pressupostari.

Una de les principals novetats és la reducció de la contribució, amb l’aplicació d’una baixada del 0,42 al 041% a l’impost de béns immobles d’ús residencial i per a aquelles empreses el valor cadastral de les quals està per davall del delimitat per l’ordenança fiscal. “En l’actualitat, estem fregant el gravamen mínim legal, que el Reial Decret legislatiu 2/2004 de les Hisendes Locals situa en el 0,40%, i la nostra intenció és aplicar un nou descens de l’IBI per al 2019”, assegura el president de l’executiu, qui destaca que a Almussafes este tribut es troba molt allunyat del màxim legal aplicable, que és del 1,10%.

Per la seua banda, durant la sessió també es va aprovar la pujada del tipus de gravamen per als béns urbans d’ús residencial i d’oficines, que passa del 1,05% al 1,10% i per als d’ús de magatzem i comercial, del 1,00% al 1,05%. “Esta modificació suposa una pujada de l’impost per als grans immobles, és a dir, els que tenen un valor cadastral més gran i un ús diferent del residencial, i una reducció de la contribució per a les vivendes i empreses del nucli urbà”, especifica González.

Així mateix, l’Ajuntament d’Almussafes va adoptar un altre acord sobre l’IAE, que afectarà aproximadament un centenar d’empreses. Concretament s’ha incrementat el coeficient aplicat a l’impost del 2’50 vigent al 2’85 per a les de categoria fiscal 1, emplaçades totes elles en les dos zones industrials de la població.

L’Impost d’Activitats Econòmiques bonificarà en un 9% aquelles empreses que creuen ocupació indefinida

“A pesar del lleuger augment, l’índex tributari que apliquem a l’IAE continua sent molt inferior a l’existent en altres poblacions que també disposen de polígons industrials punters i de referència des del punt de vista econòmic i en els quals el coeficient té el màxim aplicable per llei, és a dir, el 3’8, com és el cas de Benetússer i Alaquàs”, explica el titular d’Hisenda. González va anunciar que este augment en els ingressos es destinarà a polítiques actives d’ocupació i de benestar social.

No obstant això, este augment de la contribució per a les grans companyies es compensarà amb una altra modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost d’activitats econòmiques. En este sentit, l’escenari tributari de l’any que ve incorpora una variació en el percentatge de bonificació en el rebut a les empreses que augmenten les contractacions de caràcter indefinit.

“L’any passat implementàrem esta nova mesura tendent a la reducció de la desocupació i a la promoció de la creació de llocs de treball de caràcter indefinit i per al pròxim exercici pressupostari hem decidit augmentar el percentatge de la bonificació, que passa del 7% al 9%”, afig el primer edil. A més, s’ha donat una nova redacció al contingut de la regulació que han de complir les empreses sol·licitants.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada