Veïnes i veïns de Fortaleny visiten la Diputació de València

Veïnes i veïns de Fortaleny visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural ‘Açò és la Dipu’, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis de l’ens provincial i el seu entorn

Un grup de veïns i veïnes de Fortaleny han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, una activitat en la qual ha estat present la presidenta de mestresses de casa de Fortaleny, Josefina Guillem.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució, una iniciativa que la Corporació provincial organitza amb l’objectiu que la ciutadania valenciana conega “el ric patrimoni de la institució, així com mantenir una vida activa i saludable”, en paraules de Mercedes Berenguer, diputada de Benestar Social.

Una ruta històrica i institucional
El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, els jardins de l’antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

Diputació de València


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada