L’Hospital de la Ribera habilita ‘YOsalud’, un avançat portal digital per als pacients

L’Hospital de la Ribera habilita ‘YOsalud’, un avançat portal digital per als pacients
  • Amb aquesta nova eina el pacient podrà comunicar-se online amb el seu metge, consultar la seua història clínica o accedir a resultats de proves, entre altres avantatges

El Departament de Salut de la Ribera ha presentat el portal YOsalud per als prop de 250.000 pacients de la comarca, una avançada eina digital amb la qual els usuaris podran accedir d’una forma fàcil i còmoda a la informació relacionada amb la seua salut. Entre els assistents estaven les diferents associacions de pacients de la comarca de la Ribera i les Juntes Locals contra el Càncer.

Aquesta plataforma digital ja funciona amb èxit en els Departaments de Salut de Torrevella i Vinalopó, també gestionats pel grup Ribera Salut. En ells, ja hi ha més de 70.000 pacients registrats (entre ells, 15.000 diabètics i 30.000 hipertensos) i des de la seua engegada s’han superat els 400.000 missatges entre pacients i professionals.

Gràcies a YOsalud, els pacients de la Ribera tenen a la seua disposició un àrea personal que permet, entre altres avantatges, comunicar-se de forma online amb el seu metge i infermer, accedir a resultats de proves o consultar els seus informes d’alta de manera àgil i senzilla, sense necessitat d’haver de desplaçar-se a cap centre mèdic.

A aquest portal YOsalud els pacients poden accedir on vulguen i quan vulguen, sense limitacions geogràfiques, i des de qualsevol dispositiu mòbil amb connexió a internet.

Utilitats de YOsalud
Una dels principals avantatges que presenta YOsalud per al pacient és que podrà establir comunicació amb el seu metge i infermer mitjançant un servei de missatgeria online. D’aquesta forma, en cas de tenir alguna consulta relacionada amb la seua salut, el pacient pot contactar amb els seus professionals sanitaris evitant desplaçaments innecessaris.

Igualment, els pacients amb malalties cròniques (hipertensió i diabetis) podran introduir en YOsalud el seu registre diari de tensió o glucèmia perquè el seu metge i infermer puguen realitzar el seguiment i actuar si detecten alguna alteració. Així, el pacient crònic compta amb un seguiment exhaustiu, d’una forma més còmoda i accessible. Està previst que en una segona fase s’implemente aquesta funció en pacients amb Malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC).

Segons ha explicat el Dr. Eugenio Montero, Metge del Departament de Salut de la Ribera, “YOsalud és beneficiós per al pacient ja que podrà tramitar receptes, certificats o baixes, evitant esperes, trasllats i agilitant la gestió. A més, aquest portal ajuda a ampliar la cobertura sanitària en residències i zones aïllades amb menys accessibilitat.”

Amb YOsalud, els pacients també podran adjuntar a la seua història clínica electrònica documents i informes mèdics d’altres centres sanitaris, informant al seu torn al metge sobre els seus antecedents personals. D’aquesta manera, el professional pot consultar-los i realitzar així un millor seguiment del seu estat de salut general.

Així ho ha expressat Amparo Portalés, pacient usuària de YOsalud, que ha manifestat que “per a mi és una tranquil·litat saber que, gràcies al portal, quan viatge porte amb mi tota la història clínica, i que puc accedir a ella davant qualsevol problema de salut”.

Per la seua banda, Alejandro Quilis, pacient de la Ribera, ha explicat que “l’ús de YOsalud és molt senzill i pràctic. Em permet tenir accés al meu metge i als resultats de les proves d’una forma ràpida i fluida. Ho considere un avançament fonamental”.

Així mateix, els pacients de la comarca poden accedir amb YOsalud als informes d’alta, els resultats de les analítiques de sang, orina i citologies per a consultar-los i descarregar-los.

En la seua mateixa àrea de gestió personal, els pacients tenen la possibilitat de sol·licitar cites per al seu metge o infermer en el centre de salut que li correspon, consultar les seues pròximes cites o obtenir un justificant d’assistència amb el metge. A més, amb YOsalud el pacient rebrà periòdicament informació i consells sobre campanyes de vacunació i/o promoció de la salut.

Pla Estratègic 2018-2028
En paraules del Dr. Javier Palau, Director Gerent de l’Hospital de la Ribera, “YOsalud respon a l’aposta decidida del grup Ribera Salut per la transformació digital com a aliat del professional i del pacient. Des de la seua engegada en 1999 l’Hospital d’Alzira ha sigut pioner en la implantació de noves tecnologies; així per exemple, va anar el primer hospital públic d’Espanya amb Història Clínica Electrònica Integrada, posicionant-se com a referent pioner d’una organització sense papers”.

En aquest sentit, el Dr. Palau ha reafirmat que “el compromís de l’Hospital de la Ribera amb les noves tecnologies es manté en el Pla Estratègic 2018-2028 que Ribera Salut està elaborant actualment i que estarà llest en poques setmanes per a la seua presentació als ciutadans”.

Segons el Dr. Palau, “aquest Pla Estratègic contempla diferents propostes en les quals el grup Ribera Salut porta ja temps treballant per a l’ús de les TIC’s amb l’objectiu d’avançar en la transformació digital, com són la potenciació de la tele-assistència virtual, l’aposta per nous sistemes de comunicació para App’s i telefonia mòbil, mostradors virtuals per a pacients, o el sistema Truqués per a assignar plans de salut personalitzats als pacients”.

Hospital de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada