Més de 500 persones assisteixen al VI Cicle Salut Mental i Cinema de la Ribera

Més de 500 persones assisteixen al VI Cicle Salut Mental i Cinema de la Ribera
  • Iniciativa per a contribuir a combatre i eradicar els estereotips i l’estigma social que existeix entorn de les malalties mentals

Més de 500 persones han assistit a la sisena edició del Cicle Salut Mental i Cinema, organitzat pel Departament de Salut de la Ribera en col·laboració amb els ajuntaments d’Alzira i Sueca, i que el seu objectiu ha sigut informar i sensibilitzar a la societat sobre dificultats en l’adolescència.

Aquesta edició “ha sigut la que més assistents ha atret fins al moment i consolida una activitat comunitària que va nàixer en 2012, de la mà del grup de treball per a la Promoció de la Salut Mental de l’Equip de Psiquiatria i Salut Mental del Departament de Salut La Ribera, per a contribuir a combatre i eradicar els estereotips i l’estigma social que existeix entorn de les malalties mentals”, ha afirmat el cap del Servei de Salut Mental de la Ribera, Dr. José Enrique Romeu.

Així, en l’edició d’enguany, “hem volgut analitzar, des d’un punt de vista sensibilitzador i desestigmatitzant, els estereotips i la intolerància en l’adolescència, etapa vital i, moltes vegades, difícil, en el transcurs de la vida”.

El cicle ha centrat la seua atenció en el bullying i els trastorns alimentaris, per al que s’ha articulat entorn de la projecció de dues pel·lícules: “Covards”, cinta que aprofundeix en el tema de l’assetjament escolar, i “La meua germana perfecta”, pel·lícula que aborda el despertar de l’adolescència d’una xiqueta que observa com la seua germana major, “la perfecta germana”, desenvolupa una anorèxia nerviosa. “La projecció d’aquesta pel·lícula a Sueca, en l’últim dia del cicle, ha sigut seguida per més de 200 assistents, entre els quals es trobaven nombrosos alumnes del col·legi Nostra Senyora de Fàtima de Sueca”, ha afirmat el Dr. Romeu.

A la projecció de cadascuna de les pel·lícules li ha seguit un col·loqui moderat per professionals del Departament de Salut de la Ribera, i en concret, de la Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent (USMIA), que l’any passat va atendre prop de 600 nous casos de trastorns en menors de 18 anys.

El cap de Salut Mental de la Ribera, ha agraït la seua col·laboració en la difusió d’aquesta acció comunitària “a les associacions de familiars de malalts mentals, especialment a AFARADEM i AFEM de la Ribera Baixa”.

Hospital de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.