Juntes locals i comissions exalten Tània Sàez com a Fallera Major de Sueca 2018

Juntes locals i comissions exalten Tània Sàez com a Fallera Major de Sueca 2018

Dissabte 21 es va celebrar al Centre Municipal Bernat i Baldoví l’exaltació de la Fallera Major de Sueca. Com a novetat aquest any, la recepció de les Juntes Locals, falles de la Ribera Baixa i falles de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes es va realitzar a la Plaça de l’Ajuntament amb la presència de l’alcaldessa i el regidor de festes, i després es va acudir en passacarrer al lloc escollit per exaltar a la regina de les festes falleres 2018.

presentacio-tania-fallera-major-sueca-2018_1L’acte de l’exaltació va començar amb una presentació de l’escenari, que aquest any era una rèplica d’un dels llocs més emblemàtics de la ciutat: les columnes, balustrada i el banc del parc de l’Estació. Seguidament, la Fallera Major 2017, Maria Viñoles, molt emocionada, dedicà a tots els assistents unes paraules de comiat.

Seguidament es va cridar una a una a totes les components de la Cort d’Honor 2018 –Irene, Alba, Paula, Cristina, Gema i Claudia- pel culminar amb el moment més esperat de la nit, quan va pujar a l’escenari la Fallera Major de Sueca, Tània Sàez López, que va  rebre de mans de l’alcaldessa de Sueca i Presidenta nata de la Junta Local Fallera de Sueca, Raquel Tamarit, la banda que l’acredita com a màxima representant de la festa fallera per a l’any 2018, i del president executiu de la Junta, Bernardo Garrigós, que li va imposar l’Espiga d’Or, màxima distinció que atorga la Junta Local.

El parlament de l’alcaldessa va estar dirigit a Tania i la seua Cort, i a les relacions que es forgen en un any com el que comença. Les va instar a gaudir de la festa fallera i va agrair la tasca desenvolupada per la Junta Local.

Abel Guarinós, director del Consorci de Museus, CulturArts, i qui va ser durant vint-i-cinc anys director de la Mostra Internacional de Mim de Sueca, va ser l’encarregat de fer de mantenidor de l’acte, i exaltar la Fallera Major i la seua Cort. Les seues emotives paraules emocionaren a Tania.

Els primers en saludar la nova Fallera Major de Sueca varen ser el regidor de festes de l’Ajuntament de Sueca, Pau Roselló; l’alcalde de El Perelló Andrés Fernández i l’alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime.

presentacio-tania-fallera-major-sueca-2018_3A l’acte també va acudir Rocio Gil Uncio, Fallera Major de Valencia 2018, que volgué acompanyar a Tania en un dia tan important per a ella, i que va rebre distints obsequis de mans de l’alcaldessa de Sueca, i l’espiga d’Or de la Junta Local, de mans del President, Bernardo Garrigós. Onze varen ser les Juntes Locals (Dènia, Gandia, Borriana, Xàtiva, Cullera, Oliva, Elda, Algemesí, Massanassa, Benifaió i Llíria) que acudiren per saludar la nova fallera major, així com cinc falles de la Ribera Baixa (Falla Nou Mil.leni de Polinyà, Falla Llaurí, Falla Foc i Tradició de Fortaleny, Falla Poble de Riola i Falla Capassos d’Albalat de la Ribera) i les setze comissions de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes.

L’acte va estar amenitzat per la Falla Pl. Lepanto de Benetússer amb l’actuació del musical “Gloria a Cuba” en dos parts.

Junta Local Fallera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada