Solten en el Saler deu tortugues dels ous de les Palmeres criades a l’Oceanogràfic

Solten en el Saler deu tortugues dels ous de les Palmeres criades a l’Oceanogràfic
  • Procedeixen de la posta d’una femella trobada i protegida en la platja per un grup de joves l’estiu de 2016

Deu tortugues babaues (Caretta caretta) criades en l’Oceanogràfic de València des de fa un any, van ser alliberades ahir en la platja de la Punta del Saler. Han sigut criades i cuidades en l’ARCA del Mar de la Fundació Oceanogràfic.

solta-tortugues-la-punta-19-oct-2017_2Es tracta dels ous que reservaren del niu localitzat i protegit per uns joves de Sueca mentre la mare els ponia al juliol de l’any passat en la platja de les Palmeres. La resta de la posta fou soltada a la mateixa platja suecana setmanes després de la nit de la posta, el 23 de juliol. Fins eixe moment van ser traslladades a un espai segur en la zona protegida del Saler.

Ahir entraren per primera vegada al mar proveïdes d’emissors per a satèl·lits amb les quals es podran seguir les seues evolucions durant almenys sis mesos. Aquest treball forma part del projecte “Life Ip Intemares” que coordina el Ministeri de Medi ambient.

En la solta duta a terme en la zona protegida de la platja del Saler de València van intervenir el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues; la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts; el secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro; la patrona de la Fundació Oceanogràfic, Mercedes Calabuig; i el professor de la Universitat Politècnica, Eduardo Belda.

A causa del risc que suposava per a la viabilitat dels ous una implantació en una platja sotmesa a un elevat ús, part de la posada es va traslladar a l’àrea de recuperació i conservació de fauna marina de l’Oceanogràfic de València.

solta-tortugues-la-punta-19-oct-2017Amb la informació arreplegada pels emissors es podran proposar mesures de conservació d’aquesta espècie a incloure en plans i estratègies i conservació que es desenvoluparan en els pròxims anys.

Life Ip Intemares” està coordinat pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través de la Fundació Biodiversitat, i actua com a soci mitjançant la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar. També participen com a socis l’Institut Español d’Oceanografia, la Confederació Espanyola de Pesca, SEU/BirdLife i WWFAdena.

Es tracta del projecte més gran de conservació marina a Europa, asseguren els seus promotors, i compta amb la contribució financera del Programa LIFE de la Unió Europea, així com del Fons Social Europeu i el Fondo Europeu Marítim i de la Pesca, entre altres fonts de finançament.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada