El Barbablu del suecà Carlos Pavía guanya la XI Regata Far de Cullera

El Barbablu del suecà Carlos Pavía guanya la XI Regata Far de Cullera
  • Slainte i Haddock van completar el podium | El vent va caure cap al final de la regata i algunes embarcacions van tenir dificultats per acabar la prova

El veler Barbablu, del suecà Carlos Pavía i pertanyent al Club Nàutic de Cullera, es va proclamar vencedor de la XI Regata de Creuers Far de Cullera, disputada dissabte passat al migdia.

El podium el van completar altres dues embarcacions locals: el Slainte dels germans Alejandro i Marcos Grau i el Haddock de Carlos del Sol. El camp de regates estava situat en la badia de Cullera i arribava, com indica el nom de la regata, fins al Far i la platja del Dossel.

Per categories, els velers de la classe club havien de donar una sola volta. En aquesta categoria els tres primers classificats van ser el Sarantín II de Vicente Salvador Sanjuán, el Tourane de Paco Bou i el Phoebe de Carlos Arlandis.

Les embarcacions de la classe regata havien de fer una volta i un bastó en el camp de regates i els vencedors van ser el Haddock i el Tortooga de Francesc Torres. Mentre que, els velers de la classe regata plus havien de donar dos voltes i el primer a arribar va ser el Barbablu, seguit del Slainte.

Final amb vent escàs
La regata havia de començar a les 12.30h. però l’eixida es va retardar 20 minuts a causa de l’escàs vent. Una vegada va pujar d’intensitat i es va estabilitzar el vent, es donà el senyal d’atenció.

El Barbablu va aconseguir desmarcar-se de seguida del seu rival més directe, el Slainte. I durant tota la regata ambdues embarcacions van fer el seu particular acordió: en les empopades el Slainte retallava distància en impulsar-li el vent per darrere, però en les cenyides (vent de front) el Barbablu tornava a allunyar-se. El vent va arribar a aconseguir els 12 nucs aproximadament.

Però cap al final de la regata el vent va tornar a caure, fins a tal punt que a algun veler li va costar acabar la prova. Va ser el cas del Tourane, al que li va costar finalitzar la regata.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.