Cullera demanarà millores per a tots els centres educatius

Cullera demanarà millores per a tots els centres educatius
  • L’Ajuntament se suma al pla Edificant del Consell | Roca: «El 100 % dels nostres centres necessiten alguna intervenció»

L’Ajuntament de Cullera se sumarà al pla Edificant de la Generalitat Valenciana, el qual permetrà completar el mapa d’infraestructures educatives de la Comunitat mitjançant la construcció de 200 col·legis i la reforma de 500 escoles i instituts que així ho requerisquen.

La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Sílvia Roca, ha assistit dilluns pel matí a la presentació d’esta iniciativa al Palau de la Generalitat, acompanyada pel regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot. Roca ha avançat la voluntat del consistori de sumar-se a la mateixa i ha assegurat que demanarà intervencions per a tots els centres del municipi.

«Si a la Comunitat Valenciana es calcula que el 50 % dels centres necessiten algun tipus d’intervenció, al nostre municipi anys de deixadesa han fet que tots els centres públics tinguen algun grau de necessitat de millora de les seues infraestructures», ha assenyalat.

En els pròxims dies, la Generalitat publicarà un decret-llei per a establir el marc d’actuació del pla. Sobre esta bases s’establiran els convenis de col·laboració amb els ajuntaments que ho sol·liciten per a construir nous centres o reformar-los. Els mateixos consistoris realitzaran els projectes i executaran les obres. La Conselleria d’Educació supervisarà tots els aspectes generals de l’actuació i es farà càrrec de la despesa de construcció, reforma o equipament.

El pla Edificant està dotat amb més de 700 milions d’euros i representa una aliança entre l’Administració autonòmica i local per tal d’agilitzar les millores de les infraestructures educatives, que d’altra banda hauran de consensuar-se amb la comunitat educativa a través dels consells escolars i del mateix centre.

Prioritats
A Cullera, Roca mantindrà reunions amb tots els representants escolars i ha deixat clar que s’atendran les reivindicacions de totes les escoles i instituts. «Demanarem el màxim d’intervencions possibles perquè les necessitats a Cullera no són poques», ha destacat. Tot i això, la decisió final sobre quines intervencions es duran a terme dependrà de la conselleria.

El pla és una vella reivindicació dels ajuntaments, que històricament han sol·licitat projectar i executar les instala·lacions que per llei els correspon mantindre. A més, les Administracions públiques patixen un problema de burocràcia administrativa que dilata els terminis de tramitació dels projectes. «Ara podrem avançar», estima Sílvia Roca, ja que al seu parer l’entrada dels ajuntaments suposarà una «agilització dels tràmits» la qual cosa permetrà actuar amb més rapidesa.

L’Edificant és una nova aposta de les Administracions públiques valencianes per la formació en la seua tasca de treballar per una educació pública de qualitat que servisca com a base per a crear una societat d’oportunitats.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.