Mor un veí de Riola en un desafortunat accident de caça

El veí de Riola José-Luis Benavent, de 75 anys, va perdre la vida ahir en un desafortunat accident de caça. Havia anat a passar la jornada a un vedat de Xiva (la Foia de Bunyol) al costat d’uns amics aprofitant els primers dies de la temporada, segons informa el diari Levante-EMV. La veda es va obrir el dijous passat.

El tir accidental d’un company que estava descarregant l’arma li impactà en el coll. L’autor de la mort del seu amic va patir una forta crisi d’ansietat i va haver de ser atès pels serveis mèdics desplaçats al lloc. Fins i tot va ser traslladat a un centre hospitalari de València, on va quedar ingressat després de subministrar-li diversos calmants.

Els fets van ocórrer entorn de les nou del matí d’ahir de dissabte en una zona fitada per a la caça pròxima al barranc d’Urrea. Tots dos caçadors havien sigut vistos desdejunant en un bar de Xest poques hores abans.

En l’esmentat vedat els esperaven altres dos companys. Els quatre havien eixit pel matí de València en dos cotxes per a iniciar la temporada de caça, narra el diari. Tant el mort com l’autor dels trets eren bons amics que solien anar a caçar junts, segons van explicar les fonts consultades pel periòdic.

L’accident es va produir durant el desmuntatge de l’escopeta. Tots dos estaven ja prop dels vehicles perquè es disposaven a anar-se’n. Malgrat els intents per reanimar-ho, José Luis Benavent, de 75 anys, va morir en el lloc.

Agents de la Guàrdia Civil investiguen les circumstàncies del succés i si aquest és constitutiu d’un delicte d’homicidi per imprudència. A priori tot indica que la mort del caçador es va deure a un accident per un possible mal funcionament de l’escopeta en el moment en el qual l’autor del tret estava desmuntant l’arma.

Una ambulància del SAMU i un Suport Vital Bàsic també van acudir ràpidament al lloc. En el cas de Benavent, els sanitaris amb prou faenes van poder certificar la seua defunció, ja que el tir, efectuat a poca distància, l’havia afectat òrgans vitals.

L’altre caçador, la identitat del qual no ha transcendit, té 64 anys. Va ser atès per una forta crisi nerviosa. Fins i tot va tractar d’autolesionar-se en considerar-se culpable de la mort del seu amic, conta l’esmentat diari. L’ambulància el va traslladar a un hospital de València on va quedar ingressat, a l’espera que la Guàrdia Civil li prenga declaració quan estiga en condicions.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.