El diumenge se subhasten els vedats de cacera d’aquàtiques de Sueca i Cullera

El diumenge se subhasten els vedats de cacera d’aquàtiques de Sueca i Cullera

Sueca i Cullera afronten aquest diumenge la tradicional subhasta de ‘replaces’ per a la cacera d’aus aquàtiques. Tindran lloc, des de primera hora del matí, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví i la Sala Multiusos del Mercat Municipal, respectivament.

L’inici de la temporada s’ha vist envoltat per la dificultat de soltar l’aigua en espera que es puga cremar la palla dels camps d’arròs allà on ho han autoritzat els responsables de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

En aqueix sentit, el malestar és més que evident en l’entorn del col·lectiu de caçadors pel fet que des de l’esmentat departament autonòmic preveuen mantenir la crema de palla fins al dia 30 de novembre en alguns punts del Parc Natural del’Albufera, és a dir, cinc dies després de la primera tirada de les vuit programades.

En el cas de Cullera, des de la secretaria autonòmica de Medi ambient i Canvi Climàtic, han autoritzat els dies 13, 16, 20 i 26 d’octubre per a la crema. Tot i això, al vedat encara hi ha zones en les quals no han permés cremar.

La primera tirada es durà a terme el dissabte 25 de novembre. La resta seran el 9,16, 23 i 30 de desembre; i els 6, 13 i 20 de gener. Acabada aquestes tirades començarà tradicional setmana de càbiles.

En el cas de Sueca se subhastaran 59 ‘puestos’ dels vedats Nou i Vell, mentre que a Cullera en seran 27. En la cacera pel sistema de vedats, una tradició de finals el segle XIX, els caçadors aprofiten la inundació hivernal dels camps d’arròs per evitar la intrusió d’aigua de la mar.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada