Cullera rehabilita la urbanització Faro del Mediterráneo 51 anys després

Cullera rehabilita la urbanització Faro del Mediterráneo 51 anys després
  • L’ajuntament adjudica les obres per a millorar les condicions de seguretat i instal·lar l’enllumenat

L’Ajuntament de Cullera procedirà a la millora i rehabilitació de la urbanització Faro del Mediterráneo després de més de cinquanta anys d’abandó per part de la Cooperativa d’Habitatges Faro del Mediterráneo. El lloc es troba en un pèssim estat, amb vegetació que envaix les zones pavimentades, sense voreres en gran part dels vials, amb els ferms i paviments destrossats i sense un sistema d’enllumenat.

El consistori ha elaborat un projecte d’obres per a l’adequació de la zona en el qual es calcula un cost aproximat de 110.000 euros. Les obres ja han sigut adjudicades a la signatura Pavasal, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot.

El projecte constarà d’unes actuacions prèvies que se centraran en la posada a punt de les voreres per a les obres, fent excavacions i netejant. També es construiran murs de formigó armat. El gruix del projecte serà la millora i construcció de ferms i paviments i, finalment, s’instal·larà un sistema d’enllumenat públic.

Antecedents
La Cooperativa d’Habitatges Faro del Mediterráneo, empresa constructora, es troba actualment en procés de liquidació i no ha acabat la urbanització, malgrat haver transcorregut 51 anys des que va subscriure l’acord per a urbanitzar la zona amb l’Empresa Municipal Urbanitzadora de Cullera (EMUCSA.). Tampoc s’ha dut a terme la rehabilitació d’infraestructures a la qual es va comprometre en un projecte presentat davant l’ajuntament l’any 2006.

Prèviament, el consistori havia intentat localitzar als liquidadors de la cooperativa d’habitatges, els quals van deixar clara la seua passivitat davant els fets. A més, no haurien pogut cometre cap operació de rehabilitació ni finalització d’obres perquè la seua missió és la de liquidar esta cooperativa.

Davant les queixes veïnals sobre l’estat de la urbanització, l’ajuntament també va exigir a les diferents promotores d’obres d’edificació la urbanització de l’entorn i l’execució d’obres, responent en tot cas amb els avals que es van dipositar en el seu moment a l’hora de l’atorgament de les llicències d’obres.

Davant esta tessitura, la solució al problema de les infraestructures hauria quedat completament paralitzada de no ser per la coordinació i gestió directa del consistori. En conseqüència, l’Ajuntament de Cullera ha decidit procedir a l’execució de les obres, havent confiscat ja els avals i calcula que el termini d’execució podria allargar-se durant quatre mesos.

Armengot ha assenyalat que Cullera afronta «nombrosos conflictes urbanístics per les polítiques del passat» i ha agraït als veïns la seua «eterna paciència», ja que «no és presentable que hagen hagut d’esperar tant».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.