L’Espai Fuster reobri amb una exposici贸 sobre pobles que inspiraren escriptors valencians

L’Espai Fuster reobri amb una exposici贸 sobre pobles que inspiraren escriptors valencians
  • Finalitzades les obre les obres de millora d’accessibilitat del centre cultural

El pr貌xim divendres, 6 d’octubre, l’Espai Joan Fuster tornar脿 a obrir les seues portes al p煤blic despr茅s de la finalitzaci贸 dels treballs de millora de l’accessibilitat i ampliaci贸 de l’espai i les sales de treball de la instal路laci贸. El complex cultural repr茅n esta setmana l’activitat amb un programa especial per la reobertura.

L’acte, que estar脿 encap莽alat per la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldov铆 i el director de l’Espai, Salvador Ortells Miralles, s’iniciar脿 a les 19 hores amb la presentaci贸 al p煤blic de les millores realitzades.

Tot seguit, s’inaugurar脿 l’exposici贸 Viatja Llibre / Viatja Lliure de la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. L’Espai Joan Fuster ser脿 la primera casa en acollir esta exposici贸 itinerant, despr茅s de la seua inauguraci贸 a la Biblioteca P煤blica Valenciana. La mostra tracta de fomentar la lectura proposant un recorregut, de nord a sud de la geografia valenciana, per les cases museu m茅s significatives dels escriptors valencians i alguns itineraris literaris. Tamb茅 hi estar脿 present el comissari de la mostra, el professor de la Universitat de Val猫ncia, Alexandre Bataller.

L’acte clour脿 de la m脿 de l’escriptor i artista local, Manuel Baixauli, qui oferir脿 la confer猫ncia 鈥淔uster. Una visi贸 personal鈥. Des d’un punt de vista propi, lluny de l’erudici贸, Baixauli tractar脿 d’explicar als presents quin ha estat el seu Joan Fuster, des de la vessant lectora, i tamb茅, alhora, com l’ha influ茂t l’obra de l’intel路lectual de Sueca com a escriptor.

Obres de millora d’accessibilitat
Les actuacions de millora realitzades en els 煤ltims tres mesos, des de finals del passat mes de juny a finals de setembre, estaven programades anys enrere, no obstant, el consistori va voler prioritzar l鈥檕bertura de l鈥檈spai, llargament esperat, en el moment en qu猫 la conjuntura permetia la seua inauguraci贸.

Entre les millores executades, s’ha procedit a cobrir el claustre amb una coberta retr脿ctil per tal que este espai puga guanyar utilitat i acollir exposicions temporals i altres activitats culturals en els mesos d鈥檋ivern i en els dies de climatologia adversa. D鈥檃ltra banda, s’ha ampliat l鈥檈spai de treball a la sala de consulta del Centre de Documentaci贸 (1陋 planta), connectant en este punt les dues cases que alberguen l鈥橢spai Joan Fuster, la casa Pasqual Fos i la casa de Joan Fuster.

Pel que fa a les millores d鈥檃ccessibilitat del complex cultural, s鈥檋a anivellat al ras el s貌l de la consergeria que d贸na acc茅s al museu i tamb茅 el s貌l dels lavabos de la planta baixa, que han sigut, alhora, reformats. I per garantir l鈥檃cc茅s a tota la segona planta a totes les persones que vulguen o necessiten fer 煤s de l鈥檃scensor de la Casa Joan Fuster s’ha connectat la Sala de Confer猫ncies de l鈥檈difici amb l鈥橝ula Did脿ctica que acull la Casa Pasqual Fos. Per 煤ltim, s鈥檋a instal路lat una porta de vidre a l鈥檈ntrada del Museu, aix铆 el marc i les portes de fusta podran quedar oberts per resoldre l鈥檃ccessibilitat de l鈥檈ntrada principal.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.