La Torre Razef d’Almussafes obri les seues portes per a explicar la seua història

La Torre Razef d’Almussafes obri les seues portes per a explicar la seua història
  • L’Ajuntament organitza visites guiades gratuïtes aquest cap de setmana perquè veïns i visitants descobrisquen els secrets del monument que data del segle XI

Per a aquest cap de setmana, el dissabte 7 i el diumenge 8 d’octubre, el consistori municipal almussafeny ha organitzat dues jornades amb visites guiades a la Torre Razef de la localitat. Després de cobrir el total de places disponibles per al dissabte, la Regidoria de Festes ha decidit ampliar la seua proposta al diumenge, per la qual cosa aquells que encara no han confirmat la seua assistència encara estan a temps de fer-ho. Les inscripcions han de realitzar-se en la recepció del Centre Cultural en el seu habitual horari d’obertura.

L’últim mil·lenni d’història d’Almussafes està íntimament lligat a la Torre Razef, l’edifici més antic de tots els que es conserven en el terme municipal de la localitat. D’origen andalusí i construïda probablement en el segle XI, aquesta fortificació àrab tenia inicialment una funció defensiva i al seu voltant es localitzaven unes poques cases i les terres que cultivaven els habitants de la denominada qarya d’Al-mansáf.

Des de llavors, la torre, de planta quadrada i alçada amb sistema tapial, ha anat patint nombroses modificacions estructurals, atès que amb el pas dels segles ha anat incrementant la seua altura i la distribució de les seues estades per a adaptar-se a les necessitats concretes de cada moment històric. L’última reforma a la qual ha sigut sotmesa es va dur a terme en 1996, quan es va obrir per primera vegada un accés a través de la planta baixa.

Aquesta i altres qüestions relacionades amb la seua construcció i els seus usos s’explicaran aquest cap de setmana durant les visites guiades que l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre. Davant l’èxit obtingut amb la proposta d’obertura del dissabte 7, jornada per a la qual ja s’han cobert totes les places disponibles, la Regidoria de Festes ha decidit ampliar la iniciativa al diumenge 8, dia per al qual encara poden inscriure’s tant la ciutadania de la localitat com els visitants que desitgen conèixer de prop la nostra història.

“És reconfortant que la ciutadania responga tan positivament davant la proposta, senyal que els almussafenys i les almussafenyes tenen interés a conèixer el seu passat i descobrir una part molt destacada de la nostra història”, explica el regidor de Festes, Andrés López.

Per a confirmar la participació en les visites a aquesta infraestructura declarada Bé d’Interés Cultural pel Patrimoni Històric Español en categoria de monument, per a les quals es conformen grups amb un màxim de 10 persones, i que es realitzaran a les 11, 12 i 13 hores, és necessari inscriure’s prèviament en la recepció del Centre Cultural en el seu habitual horari d’obertura.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.