L’Ajuntament de Cullera regula els batejos civils

L’Ajuntament de Cullera regula els batejos civils
  • La petició, iniciada en 2008 per Cullera Laica, s’atén quasi deu anys després amb el canvi de govern

Les cerimònies d’acolliment civil, popularment conegudes com a ‘bateig civil’, volen donar la benvinguda als xiquets i jóvens menors de 18 anys en el marc d’una societat configurada en uns principis democràtics. Des d’ara, esta possibilitat es dóna a Cullera després que el govern municipal (PSPV-PSOE / Compromís) haja portat a ple el reglament que regula esta pràctica. La proposta ha rebut el suport unànime de tots els grups.

L’acolliment té com a objectiu iniciar als menors, encara que siga de manera simbòlica, en el camí del civisme cap a valors de caràcter indivisible i universal com la dignitat, la llibertat, la solidaritat i la igualtat, ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Règim Interior, Hugo Font.

La proposta s’aprova deu anys després de la iniciativa de Cullera Laica perquè el consistori regulara estes cerimònies. En novembre de 2008, l’associació va demanar a l’ajuntament, governat aleshores pel Partit Popular, que posara a la disposició de tot aquell que ho desitjara la cerimònia d’acolliment civil. La petició va quedar aparcada fins ara.

Alegria i civisme
Hugo Font aclarix que «es tracta d’un acte d’alegria i de civisme, que no va en contra de ningú». En eixe sentit, incidix que «no pretén molestar ni tampoc imposar-se, ja que no vol substituir els batejos religiosos».

La cerimònia d’acolliment és una proposta oberta a totes les famílies. També apunta que «es tracta d’un acte que no s’ha de relacionar amb cap tipus d’ideologia» i que «es reunixen uns valors separats totalment dels eclesiàstics».

A més, en resposta a aquells que dubten sobre la importància d’una cerimònia així, Font explica que és un acte «necessari» perquè remarca el fet de formar part de la societat i sentir-se important.

Amb esta cerimònia moltes persones que volen presentar en societat als seus nounats podran fer-ho més enllà de determinades confessions eclesiàstiques, sense sentir-se marginades en este aspecte. «Fins ara no tenien alternativa», sentència.

Cerimonial
La cerimònia d’acolliment civil estarà presidida pel president o presidenta de l’Ajuntament de Cullera o regidor en qui es delegue. Tindrà caràcter individual i es desenvoluparà en un acte públic i laic, en les instal·lacions de l’ajuntament.

Es llegiran diversos articles relacionats amb els drets, deures i llibertats relacionats amb els xiquets i xiquetes. A més, els pares, mares, tutors i testimonis, es comprometran a educar en els principis democràtics i deures com a ciutadà o ciutadana.

Pas a pas, el consistori cullerenc intenta adaptar la realitat municipal a la condició aconfessional de l’Estat «per a donar cabuda a totes les sensibilitats socials, sense exclusions de cap tipus».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.