Concentració a Sueca en protesta per l’actuació de la policia de l’Estat a Catalunya

Concentració a Sueca en protesta per l’actuació de la policia de l’Estat a Catalunya

concentracio-solidaritat-catalunya-1-oct-2017Unes 300 persones s’han concentrat en la vesprada d’avui a la plaça de l’ajuntament de Sueca en senyal de protesta per la desproporcionada actuació policial en la jornada del referèndum sobre la independència (1-O) viscuda a Catalunya.

A la manifestació hi havia una nodrida representació de càrrecs públics de partits progressistes de la Ribera Baixa. S’ha demanat la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy (PP) així com el final de la repressió de l’estat de la qual hui ha estat víctima gran part del poble català.

La convocatòria ha anat de la mà d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Arran la Ribera, Podemos, Compromís i Els verds.

128 hospitalitzats per la violència
La xifra de ferits i contusionats en les actuacions i càrregues policials per l’1-O s’eleva a 761 persones, 128 d’ells hospitalitzats, segons el departament de Salut de la Generalitat, alguns d’ells per bales de goma. A aquesta xifra cal afegir almenys 9 agents de la Policia Nacional i dues de la Guàrdia Civil, segons el Govern català, segons les dades facilitades a les 19:30 hores.

El conseller de Presidència, Jordi Turull, ha lamentat que l’ocorregut a les portes dels col·legis electorals és “absolutament gravíssim i inaudit”. I ha censurat que la Policia Nacional haja utilitzat contra les persones bales de goma, l’ús de les quals va estar suprimit pel Parlament.

RBi


 

  1. […] primer d’octubre, unes 300 persones es concentraren a la vesprada a la plaça de l’Ajuntament de Sueca en senyal de protesta per la desproporcionada actuació policial en la jornada del referèndum […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada